Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΣΕΕ
Διαμαρτύρεται για τη φορολογία

Σε κυρίαρχη αιτία που οδηγεί σε μαζικό αφανισμό τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ επιχειρεί να ανάγει τη φορολογία η συνδικαλιστική πλειοψηφία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Εχοντας επιλέξει όλο το τελευταίο διάστημα να επικεντρώσει την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται οι μικροί ΕΒΕ με την κλιμάκωση των φιλομονοπωλιακών πολιτικών και το τσάκισμα των λαϊκών εισοδημάτων από τα οποία εξαρτάται η επιβίωση των μαγαζιών, στο θέμα της φορολογίας, έστειλε μια μακροσκελή επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, με την οποία διαμαρτύρεται για τα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών που προβλέπουν κατάργηση του αφορολόγητου και επιβολή ενιαίου φόρου.

Υποστηρίζει ότι «με τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεστε να κυνηγήσετε τη φοροδιαφυγή, θα σκοτώσετε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και θα αφανίσετε τη μεσαία τάξη που έτσι κι αλλιώς είναι είδος υπό εξαφάνιση στις μέρες μας». Κάνει λόγο για «τυφλά χτυπήματα» και για «φορολογικές επιθέσεις "αυτοκτονίας"» που οδηγούν σε «οριστική παύση πληρωμών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ