Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Καταγγέλλει προβλήματα ενόψει των εκλογών

Την πλειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου (ΠΑΣΚΕ) καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ξενοδοχοϋπαλλήλων τονίζοντας ότι υπονομεύει για μια ακόμη φορά κάθε προσπάθεια για οργάνωση και αγώνα του κλάδου μέσα από προβλήματα που δημιουργεί ενόψει και των αρχαιρεσιών για τη νέα διοίκηση στο σωματείο.

Συγκεκριμένα οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ όρισαν την εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου μόλις πέντε μέρες μετά την συνεδρίαση του ΔΣ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει το χρονικό περιθώριο να γνωστοποιηθεί σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και να διασφαλιστεί η συμμετοχή τους. Ούτε καν να τοιχοκολληθεί όπως προβλέπεται, στον πίνακα ανακοινώσεων στους χώρους δουλειάς των μελών, ως το ελάχιστο που θα μπορούσε να γίνει αφού έτσι και αλλιώς ουδέποτε δούλεψαν για την επιτυχία κινητοποιήσεων, απεργιών, την μαζικοποίηση του σωματείου και την συμμετοχή των εργαζομένων σε αγώνες. Ακόμα και την ώρα της συνέλευσης την καθόρισαν δυο μέρες πριν. «Αποκαλύπτεται για ακόμη μια φορά ο ρόλος τους και η τακτική τους. Δε θέλουν τους ξενοδοχοϋπάλληλους του νομού μας να οργανώνονται και να δρουν στο σωματείο τους, να συζητάν και να σχεδιάζουν τον αγώνα τους μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις. Θέλουν απόντες τους εργαζόμενους για να μαγειρεύουν μόνοι τους με τους ξενοδόχους το ξεζούμισμα των εργαζομένων. Γι' αυτό προχωράνε σε συνελεύσεις στα κρυφά» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, η ΔΑΣ καταγγέλλει ότι στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση προχώρησαν με 90 άτομα απαρτία στα 10.000 μέλη, των οποίων η συνδρομή παρακρατείται από το μισθό τους κάθε μήνα, προκειμένου να έχει απαρτία η συνεδρίαση-παρωδία που ακολούθησε. Μάλιστα πριν ακόμα εγκριθεί η απαρτία, είχαν ξεκινήσει τις νοθείες, στέλνοντας κόσμο να ψηφίζει στα μουλωχτά και εκλέγοντας εφορευτική επιτροπή με τα γνωστά τους τσιράκια.

Η ΔΑΣ ξενοδοχοϋπαλλήλων καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη τους σε αυτές τις πλειοψηφίες ανατρέποντας τους συσχετισμούς ενόψει και των προκείμενων εκλογών της Ενωσης Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου υπερψηφίζοντας το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ).


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org