Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Να μην εκδοθεί ο Τούρκος συνδικαλιστής

Να μην εκδοθεί στην Τουρκία ο Τούρκος συνδικαλιστής Nevzat Kalayci, ζητούν με κοινή παρέμβασή τους το ΠΑΜΕ και η Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη. Με ανακοίνωσή τους οι δύο οργανώσεις σημειώνουν:

«Στις 7 Αυγούστου συνελήφθη και από τότε κρατείται στη Θεσσαλονίκη ο Τούρκος συνδικαλιστής Nevzat Kalayci, σε εκτέλεση διεθνούς εντάλματος σύλληψης, με την κατηγορία της συμμετοχής του σε "τρομοκρατική" οργάνωση, την οποία αρνείται.

Ο Nevzat Kalayci συμμετείχε στους συνδικαλιστικούς αγώνες στην Τουρκία. Φυλακίστηκε και βασανίστηκε στα "λευκά κελιά", όπου πήρε μέρος στις απεργίες πείνας για τα δικαιώματα των κρατουμένων. Εξαιτίας αυτών κλονίστηκε σοβαρά η ψυχική υγεία του και αποφυλακίστηκε προσωρινά.

Εδώ και 7 χρόνια ζει στη χώρα μας, όπου κατέφυγε ζητώντας πολιτικό άσυλο. Η εξέταση του αιτήματός του εκκρεμεί ακόμη. Η σοβαρή βλάβη της υγείας του έχει διαπιστωθεί με ιατρικές γνωματεύσεις δημόσιων νοσοκομείων, τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ελλάδα.

Εάν εκδοθεί στην Τουρκία, είναι βέβαιο ότι θα φυλακιστεί ξανά και θα υποστεί νέα βασανιστήρια και απάνθρωπη μεταχείριση, που θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο την κλονισμένη υγεία του.

Γι' αυτούς τους λόγους ζητάμε να μην εκδοθεί στην Τουρκία ο Nevzat Kalayci και να αφεθεί άμεσα ελεύθερος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ