Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 16 Σεπτέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11361

Ολοι στη μάχη για τη Γενική Απεργία στις 26 Σεπτέμβρη
  • Συγκέντρωση στην Αθήνα στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου
  • Κάλεσμα συμμετοχής και από την ΠΑΣΕΒΕ

ΣΕΛ.  8  -  9

Πάλη για μέτρα ανακούφισης στο δρόμο αντεπίθεσης και ρήξης

Ενα ισχυρό ΚΚΕ στο λαό και στη Βουλή, στα εργοστάσια και στους κλάδους, μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση στη λαϊκή αντεπίθεση, να είναι ένα εφαλτήριο για να ξετυλιχθεί μια νικηφόρα πορεία

  • Το «φτάνει πια» πρέπει να πάρει το πραγματικό πολιτικό περιεχόμενο, αυτό που αντιστοιχεί σήμερα στις ανάγκες του λαού και του κινήματος. Να στρέφεται στην κυριαρχία των μονοπωλίων στην οικονομία.
  • Δεν αρκεί, όσο και αν πρέπει να γίνεται, να προβάλλουμε μέτρα ανακούφισης της φτωχολογιάς, όσο και αν έχει αξία η λαϊκή αλληλεγγύη, δεν αρκεί να τρέχουμε για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, για τα νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώνουν νοίκι, φως, ακόμα και νερό. Θα παλέψουμε και γι' αυτά, αλλά δε θα κάνουμε τίποτε αν δε διαλέξουμε το δρόμο ρήξης και ανατροπής.
  • Χρειάζεται να απελευθερωθεί η τεράστια λαϊκή δύναμη από τα δεσμά των τρομοκρατικών διλημμάτων, τον αντικομμουνισμό, την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία και αυταρχισμό. Να αλλάζει ο συσχετισμός υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.

ΣΕΛ.  3  -  5

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Τεράστιες ελλείψεις ιδιαίτερα στα ειδικά σχολεία

Τα σχολεία άνοιξαν την περασμένη βδομάδα και, δυστυχώς, οι ελλείψεις κάθε είδους ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, ενώ το χειρότερο είναι πως δε φαίνεται «φως» στον ορίζοντα, αφού τα όποια κονδύλια θα διατεθούν δεν αρκούν ούτε για τα ελάχιστα. Τραγική η κατάσταση στα ειδικά σχολεία, στα οποία φοιτούν παιδιά με ειδικές ανάγκες.


ΣΕΛ.  16  -  17


Για τα περί αναποτελεσματικότητας των αγώνων

ΣΕΛ.  12  -  13
ΚΝΕ
Για τους πρωτοετείς σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΣΕΛ.  18
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Σχέδια για παρέμβαση στη λειτουργία των κομμάτων

ΣΕΛ.  7
Το Διεθνές Σεμινάριο της ΚΝΕ

ΣΕΛ.  22  -  23
Για τη μετανάστευση στην Αυστραλία

ΣΕΛ.  26  -  27
ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
Την στερούν από το λαό

ΣΕΛ.  19
Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι τράπεζες και η «ανάπτυξη»

ΣΕΛ.  15
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αύριο Δευτέρα στον «Ευαγγελισμό» για Υγεία - Πρόνοια

Η ΚΕ του ΚΚΕ καλεί τους φορείς στην Υγεία - Πρόνοια, τους υγειονομικούς, τους εργαζόμενους στο χώρο Υγείας - Πρόνοιας, τους επιστήμονες Υγείας σε μια συνάντηση - συζήτηση προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων για τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας - Πρόνοιας και τις εξελίξεις που διαγράφονται. Η συνάντηση - συζήτηση θα γίνει αύριο Δευτέρα 17 Σεπτέμβρη, στις 5.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο (Δώμα) του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Τις θέσεις του ΚΚΕ θα παρουσιάσει η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  7

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ