Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Ψηφίστηκε η παράταση ασφαλιστικής ενημερότητας

Ψηφίστηκε χτες η τροπολογία που προβλέπει την παράταση ενός μήνα στην υποχρέωση των ΠΑΕ για την κατάθεση πιστοποιητικών ασφαλιστικής ενημερότητας. «Δεν θα λύσει το πρόβλημα των σαθρών θεμελίων πάνω στα οποία στηρίζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο», επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Οπως είπε «δεν έχουμε αντίρρηση στην παράταση της προθεσμίας, με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε πρωτοβουλία από την πλευρά της κυβέρνησης για ρύθμιση των χρεών», γιατί κάτι τέτοιο θα «είναι πρόκληση για χιλιάδες νοικοκυριά που σήμερα ασφυκτιούν». Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε να υπάρξει άμεσα δέσμευση από την κυβέρνηση ότι δε θα υπάρξει καμία ρύθμιση των χρεών των ποδοσφαιρικών επιχειρήσεων. Αμέσως μετά, ο υφυπουργός αθλητισμού Γ. Ιωαννίδης πήρε το λόγο και δεσμεύτηκε ότι δεν θα περάσει τέτοια ρύθμιση. Ο Γ. Γκιόκας επισήμανε ακόμα πως «το πρόβλημα είναι υπαρκτό και θα είναι οξυμένο και μετά, γιατί αφορά τα σάπια θεμέλια πάνω στα οποία είναι φτιαγμένο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο». Αναφέρθηκε στα «επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο», τονίζοντας ότι «ο φίλαθλος κόσμος της χώρας δεν πρέπει να στοιχηθεί πίσω από τέτοια συμφέροντα». Συνολικά, επισήμανε ότι «αυτό το σάπιο οικοδόμημα πρέπει να κτιστεί από την αρχή».

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, ανέφερε ότι η τροπολογία κατατέθηκε γιατί «θέλουμε να εισπράξουμε» χρήματα που οφείλονται «αλλιώς θα έρθουν οι ΠΑΕ με άλλο ΑΦΜ και τα χρήματα θα πάνε στο βρόντο» . Παράλληλα, υποστήριξε ότι «δεν μπορούσαμε να φέρουμε ένα νομοσχέδιο, ήταν κλειστή η Βουλή επί τόσους μήνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ