Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
Ναζιστικό πανό

Με αποκλεισμό απ' όλα τα γήπεδα της Γερμανίας θα τιμωρηθούν οι οπαδοί της Μπορούσια Ντόρτμουντ, οι οποίοι σήκωσαν φιλοναζιστικό πανό που έγραφε «Solidari't mit dem NWDO», δηλαδή «Αλληλεγγύη στην Εθνική Αντίσταση του Ντόρτμουντ». Η οργάνωση «NWDO» έχει άρρηκτους δεσμούς με το ακροδεξιό κόμμα NPD που πρόσφατα κηρύχτηκε παράνομο από τις αρχές. Επίσης, θα απαγορευτεί η είσοδος στο γήπεδο σε όλους όσοι φοράνε μπλουζάκια με συνθήματα υπέρ της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Τόσο οι άνθρωποι του συλλόγου όσο και η αστυνομία αναζητούν τους υπεύθυνους. Ο επικεφαλής ασφάλειας της Ντόρτμουντ, Σεμπάστιαν Φάλαϊτ, δήλωσε πως υπάρχει υλικό σε βίντεο με το πανό και όσους το κρατάνε και ήδη έχουν αναγνωριστεί δύο άτομα. Εκπρόσωπος της αστυνομίας αποκάλυψε πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι διώξεις.

Πρόκειται για το δεύτερο ακροδεξιό κρούσμα σε φετινό ματς της Ντόρτμουντ. Είχε προηγηθεί ανάρτηση πανό που έγραφε: «Ρίκο Μαλτ - αλησμόνητη η μνήμη του». Ο Μαλτ - που πέθανε το 2007 σε ηλικία 32 ετών - είχε στενούς δεσμούς με το χώρο της άκρας δεξιάς. Η Ντόρτμουντ μέσω ανακοίνωσης του συνδέσμου οπαδών της καταδικάζει το ρατσισμό και τη βία, χαρακτηρίζοντας το επίμαχο πανό πηγή «ατίμωσης και αναστάτωσης». Παράλληλα ζητά από τους οπαδούς μηδενική ανοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ