Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Αλισβερίσι για την αναδιάρθρωση

Το αλισβερίσι των εμπλεκομένων (κυβέρνηση, ΟΠΑΠ ΑΕ, Nova, ΕΠΟ, διοργανώτριες) και ο καθορισμός των ανταλλαγμάτων θα καθορίσουν αν (θεωρείται το πιθανότερο) και πώς θα γίνει αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων της Super (18 από 16 εταιρείες) και της Football League (21 από 18). Η Super League δεν έχει δεχτεί τη συμμετοχή, στη διοργάνωσή της, των Ηρακλή, Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας. Αυτές κατέθεσαν αίτημα συμμετοχής στην πάλαι ποτέ Β' Εθνική. Ομως, αρκετές ΠΑΕ αντιδρούν μέχρι να λάβουν ικανοποιητικά (γι' αυτές) ανταλλάγματα.

Χτες, το ΔΣ της Super League απέρριψε ομόφωνα την πρόταση «της Football League περί ανόδου 5 ομάδων και υποβιβασμού 3 ομάδων». Δεν αρνείται όμως το ενδεχόμενο η αναδιάρθρωση να γίνει με προβιβασμό 4 ομάδων και υποβιβασμό 2 ομάδων. Αρκεί να «εκπληρωθεί συγκεκριμένο πλαίσιο προϋποθέσεων που σχετίζονται με θέματα αγωνιστικά, κανονιστικά, τηλεοπτικά και οικονομικά».

Κυρίαρχο ζητούμενο είναι τα λεφτά. Το συνδρομητικό κανάλι έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν αυξάνει το ποσό της χορηγίας. Αρα ή το ίδιο ποσό θα μοιραστεί σε περισσότερες εταιρείες (δεν το δέχονται τα μέλη του Συνεταιρισμού) ή η κυβέρνηση, μέσω της ΟΠΑΠ ΑΕ, θα πληρώσει το λογαριασμό.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Super League, Γ. Μώραλης, ανέφερε: «Εχει υπάρξει μία αδικία στην περίπτωσή τους (σ.σ. Ηρακλή, Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας) και θέλουμε να διορθωθεί (...) Αν καλυφθούν οι προϋποθέσεις που θέτουμε, θα προχωρήσουμε σε αναδιάρθρωση. Αυτό θα γίνει άμεσα και αν βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις θα το κάνουμε. Μπορεί να βρεθεί η λύση, υπάρχουν οι προοπτικές συνεννόησης όλων των φορέων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ