Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 28 Αυγούστου 2012 - αριθ. φύλλου: 11344

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Κατέθεσε πρόταση στη ΓΣΕΕ για γενική απεργία

ΣΕΛ.  17
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ
Ορυμαγδός μέτρων για λογαριασμό της πλουτοκρατίας

ΣΕΛ.  2  -  3,   7

ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΚΚΕ: Με το λαό στο τιμόνι της εξουσίας, με κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία μπορούν τα παιδιά που εισάγονται σε ΑΕΙ - ΤΕΙ να σπουδάζουν σε μια πραγματικά ενιαία και ανώτατη εκπαίδευση και το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για το επάγγελμα. Κανείς δε θα εξαναγκάζεται να εγκαταλείψει το σχολείο, τις σπουδές ή να μεταναστεύσει για να εργαστεί

Σήμερα, που η ζωή της λαϊκής οικογένειας χτυπιέται αλύπητα προκειμένου να διασφαλιστούν τα καπιταλιστικά κέρδη, η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ - ΤΕΙ φέρνει στην επικαιρότητα την άμεση ανάγκη να δυναμώσει η πάλη των νέων για ζωή και σπουδές με δικαιώματα, να δυναμώσει η απαίτηση για άμεσα μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστούν δωρεάν στέγαση, σίτιση και μετακίνηση για όλους τους νέους. Ταυτόχρονα, απαιτείται πάλη ενάντια στην εφαρμογή του νόμου - πλαισίου για τα ΑΕΙ, που οδηγεί σε παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση πλευρών λειτουργιών των ιδρυμάτων, σε συνδυασμό με το πετσόκομμα που έχει ήδη υποστεί η χρηματοδότηση σε ΑΕΙ - ΤΕΙ. Παράλληλα, είναι επείγουσα ανάγκη να παρθούν μέτρα στήριξης για τους νέους που δεν κατάφεραν να περάσουν σε ΑΕΙ - ΤΕΙ ή και για τα παιδιά που εγκαταλείπουν το σχολείο.


ΣΕΛ.  11  -  14

Eurokinissi

Καταστροφικές πυρκαγιές

Χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες και δασικές εκτάσεις έγιναν στάχτη, από τις πυρκαγιές του περασμένου Σαββατοκύριακου σε Αττική, Εύβοια και άλλα μέρη της χώρας.


ΣΕΛ.  20

ΚΚΕ
Εξολοθρεύουν τα λαϊκά δικαιώματα

Η στήριξη Μέρκελ - Ολάντ που απέσπασε ο Σαμαράς, είναι στήριξη για να συνεχίσει την εξολόθρευση των λαϊκών δικαιωμάτων. Αυτή τη στήριξη είχαν και ο Παπανδρέου και άλλοι πρωθυπουργοί.

Ο σημερινός πρωθυπουργός, όπως και οι προηγούμενοι, διαπραγματεύεται με τους συμμάχους του στην ΕΕ με γνώμονα τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας, η οποία έχει κάθε συμφέρον από την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και τα μνημόνια που φορτώνουν την κρίση στο λαό.

Το συμφέρον των λαϊκών στρωμάτων είναι το ακριβώς αντίθετο: Να παλέψουν για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση όλων των μονοπωλίων.



ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΙ - ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Ζορίζουν τους ασφαλισμένους

ΣΕΛ.  15
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συγκέντρωση αύριο στην Ομόνοια

ΣΕΛ.  21
ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΗΛΕΙΑΣ
Βασάνισαν άγρια μετανάστη εργάτη

ΣΕΛ.  23
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Σε εξέλιξη η απεργία

ΣΕΛ.  26
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Αντάμωμα νιότης, ελπίδας, αγώνα

Χώρος δημιουργικής συνάντησης χιλιάδων νέων ανθρώπων, ανέργων, εργατών και εργατριών, μαθητών και σπουδαστών, νέων ζευγαριών θα είναι οι διήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στη Λάρισα, που θα πραγματοποιηθούν στις 7 και 8 Σεπτέμβρη, στην κοίτη του Πηνειού.


ΣΕΛ.  8  -  9
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κάθε έτος, κάστρο αντίστασης

ΣΕΛ.  16
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΜΕΑ
Κινητοποίηση την Πέμπτη

ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ