Τετάρτη 25 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ
Νέα εκβιαστικά μηνύματα της Διοίκησης

Ζητά μείωση 20% των αποδοχών των εργαζομένων ή αλλιώς θα κάνει απολύσεις ή θα βάλει λουκέτο

Με την κοινή συμμετοχή τους γονείς και εργαζόμενοι στην «Παιδική Στέγη» στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας σήμερα στις 7 μ.μ., θα απαιτήσουν την κάλυψη όλων των κονδυλίων για τη διαρκή και μόνιμη λειτουργία των σταθμών καθώς και την εξασφάλιση για τους εργαζόμενους μόνιμης και σταθερής δουλιάς με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Κι ενώ γονείς και εργαζόμενοι «βρίσκονται στο πόδι» για τη λειτουργία των πέντε σταθμών (3 στην Αθήνα, 1 στον Πειραιά και 1 στο Κερατσίνι) η Διοίκηση της Παιδικής Στέγης βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στους εργαζόμενους. Σε συνάντηση μαζί τους - στην οποία βρισκόταν και ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς, και με πρόσχημα το σταμάτημα των επιχορηγήσεων, έθεσε το εκβιαστικό δίλημμα: `Η θα δεχτούν μείωση των αποδοχών κατά 20% ή θα προχωρήσουν σε απολύσεις ή ακόμα και στο κλείσιμο των σταθμών (ήδη διακόπηκε η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού στο Κερατσίνι).

Οι εργαζόμενοι απάντησαν ότι η στάση της Διοίκησης αποτελεί ωμό εκβιασμό που απορρίπτουν και για τους ίδιους δεν υπάρχουν επιλογές ανάμεσα στον αργό, τον ακαριαίο και τον ομαδικό θάνατο, στο οποίο τους οδηγούν αποφάσεις για μειώσεις των μισθών.

Στους πέντε σταθμούς φιλοξενούνται 500 παιδιά και εργάζονται 60 άτομα. Η χρηματοδότηση των πέντε σταθμών του ιδρύματος γινόταν βασικά από το ΙΚΑ (συν κάποιες άλλες πηγές φιλανθρωπικού κυρίως τύπου, συν συμμετοχή των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ γονέων από 120 - 135 ευρώ το μήνα). Με την ένταξη του ΙΚΑ στον ΕΟΠΥΥ, η χρηματοδότηση σταμάτησε, καθώς ο νέος Οργανισμός δεν προβλέπει τέτοιες παροχές. Ειδικά στην «Παιδική Στέγη», το ΙΚΑ δεν έχει δώσει χρήματα από το Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ