Τετάρτη 25 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΑΑΝ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ 5ου ΚΑΙ 6ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ
Απαιτείται άμεση κρατική χρηματοδότηση του Ασύλου Ανιάτων

Την άμεση χρηματοδότηση του Ασύλου Ανιάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό για να εξασφαλιστεί η λειτουργία του με αξιοπρεπή περίθαλψη των ασθενών και για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, στην προοπτική ένταξής του Ασύλου στο Δημόσιο, απαίτησαν χτες με την παράστασή τους η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και των Λαϊκών Επιτροπών του 5ου και 6ου Διαμερίσματος Αθήνας.

Οι συγκεντρωμένοι συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους και τους περιθαλπόμενους, τονίζοντας ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται - οι περιθαλπόμενοι υποσιτίζονται για πάνω από 1,5 μήνα και οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι 4 μήνες - είναι αποτέλεσμα της βάρβαρης, αντιλαϊκής πολιτικής, των ιδιωτικοποιήσεων στο χώρο της Υγείας και της Πρόνοιας και δε θα μπορούσε να αφήσει στο απυρόβλητο το Ασυλο Ανιάτων. Επίσης τόνισαν την ανάγκη να σταματήσουν οι περιθαλπόμενοι να πληρώνουν με όποιον τρόπο για τη νοσηλεία τους.

Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με την πρόεδρο του Ασύλου Ιωάννα Ηλιάδη και εκπρόσωπο του σωματείου των εργαζομένων.

Σε προκήρυξή τους η ΣΕΑΑΝ και οι Λαϊκές Επιτροπές τονίζουν: «Ερχονται χειρότερα! Για τον ίδιο λόγο που περικόπτουν μισθούς και συντάξεις, επιδόματα των ΑμΕΑ, φοροληστεύουν το λαό, για τον ίδιο λόγο ιδιωτικοποιούν την Υγεία και την Πρόνοια, σπρώχνουν στους σύγχρονους "Καιάδες" τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους. Για τον ίδιο λόγο χτυπάνε τους εργάτες που διεκδικούν το αυτονόητο στη "Χαλυβουργία". Ο λόγος είναι ένας: Να στηριχτεί η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου πάση θυσία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ