Πέμπτη 19 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Κινητοποιήσεις και απεργίες εργαζομένων

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.--

Πάνω από πέντε χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα συνεχίζουν τις καθιστικές διαμαρτυρίες, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, έξω από το υπουργείο Εργασίας στην πρωτεύουσα Μπραζίλια απαιτώντας αυξήσεις στις αποδοχές τους και κατοχύρωση δικαιωμάτων, επιδομάτων και επίσης αυξήσεις και στις συντάξεις. Οι κινητοποιήσεις οργανώνονται από την Ενωτική Συνομοσπονδία Εργαζομένων-CUT ενώ η τετραήμερη καθιστική διαμαρτυρία ξεκίνησε τη Δευτέρα και αποτελεί μέρος των κινητοποιήσεων σχεδόν μισού εκατομμυρίου εργαζομένων του δημόσιου τομέα. Κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν τον περασμένο Μάη με τις απεργίες των καθηγητών και του προσωπικού των Πανεπιστημίων και σταδιακά εξαπλώθηκαν σε όλους τους τομείς του δημοσίου με κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις και στάσεις.

Η κυβέρνηση της προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ του Εργατικού Κόμματος (που σημειωτέον έχει δεσμούς με την CUT) δε δέχεται να ακούσει καν τα συνδικάτα και πολύ περισσότερο να συνομιλήσει και δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι η κυβέρνηση προχωρά σταθερά το πρόγραμμά της. Η συγκεκριμένη κυβέρνηση που είναι συνέχεια της σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης των κυβερνήσεων Λούλα, δηλώνει ότι παίρνει μέτρα «για τη χαλιναγώγηση του χρέους και τους ισορροπημένους προϋπολογισμούς δίχως τα μέτρα λιτότητας και τις περικοπές» και ότι εάν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα «ο προϋπολογισμός θα εκτροχιαστεί αφού θα σημάνει την αύξηση των δαπανών του προϋπολογισμού κατά 92 δισεκατομμύρια ρεάις (περίπου 46 δισ. δολάρια) ή 4,5% του ετήσιου ομοσπονδιακού προϋπολογισμού».

Η κυβέρνηση εμμένει όμως στο «πακέτο μέτρων για την τόνωση της οικονομίας» και συνεχίζει να δίνει κίνητρα για την κατανάλωση μέσω φοροαπαλλαγών, χαμηλότερα επιτόκια και πιστωτική επέκταση, ειδικά για επενδύσεις σε μεγάλα έργα που συνδέονται με το Παγκόσμιο Κύπελλο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις υποδομές και αποτελούν ευκαιρία κερδοφορία για το κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ