Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Ιούλη 2012 - αριθ. φύλλου: 11312

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ
Καλοστημένη παράσταση για να παραπλανηθούν οι εργαζόμενοι

ΣΕΛ.  3
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Νέοι εκβιασμοί και προβοκάτσιες συκοφάντησης του αγώνα των απεργών

ΣΕΛ.  12

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Η επικίνδυνη κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη Συρία, στο έδαφος των σκληρών ανταγωνισμών με Ρωσία και Κίνα, περικλείει τον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύρραξης, με ολέθριες συνέπειες για τους λαούς της περιοχής μας. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση για:

  • Να μη συρθεί η Ελλάδα στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που ετοιμάζονται σε βάρος της Συρίας και του Ιράν, και οι οποίοι θα έχουν τραγικές συνέπειες.
  • Να μην τηρηθεί οποιαδήποτε «συμβατική υποχρέωση» που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκει τη χώρα.
  • Να μη χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας. Να κλείσει τώρα!
  • Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.
  • Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
  • Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και το ΝΑΤΟ.

ΣΕΛ.  9,   24

Eurokinissi

Στις φλόγες ξανά η Κερατέα

Ενα μήνα μετά την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στην Κερατέα, η οποία έκαψε 27.000 στρέμματα δασικών και άλλων εκτάσεων, κάτοικοι της ίδιας περιοχής είδαν για δεύτερη φορά την πύρινη λαίλαπα να καταστρέφει τις περιουσίες, αλλά και να απειλεί ακόμα και τη ζωή τους.


ΣΕΛ.  15

Για το κεφάλαιο νοιάζονται

Ιδιωτικοποίηση - εξπρές συγκεκριμένων εταιρειών του Δημοσίου αναμένεται να εξαγγείλει τις αμέσως επόμενες μέρες η κυβέρνηση. Τα λεφτά θα πάνε για αποπληρωμή των δανείων, η κυβέρνηση παρουσιάζει τις ιδιωτικοποιήσεις και ως αναπτυξιακό μοχλό. Και τα δύο σωστά είναι... Τα λεφτά από τις ιδιωτικοποιήσεις θα πάνε για αποπληρωμή του χρέους. Αλλά ταυτόχρονα η κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτική εξόδου από την κρίση σε όφελος του κεφαλαίου. Ενας παράγοντας που συμβάλλει σ' αυτό είναι και η παράδοση, σχεδόν τζάμπα, στους μεγαλοεπιχειρηματίες, τομέων της οικονομίας κρατικής ιδιοκτησίας για να επενδύσουν τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια, που λόγω κρίσης δεν επενδύονται, και να κερδοφορήσουν. Είναι ένας τρόπος ενίσχυσης του κεφαλαίου για να βγει από την κρίση σε βάρος των εργαζομένων. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά παραπλανά. Θέλει συμπράξεις ιδιωτικού - δημόσιου τομέα ή παράδοση για εκμετάλλευση στο κεφάλαιο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δηλαδή άλλες μορφές ιδιωτικοποίησης για την ενίσχυση του κεφαλαίου. Βεβαίως, οι ιδιωτικοποιήσεις, πολιτική που εφαρμόζεται ραγδαία αμέσως μετά τη Συνθήκη του Μάαστριχτ σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, στοχεύουν στην ενίσχυση της δράσης του κεφαλαίου. Για το κεφάλαιο νοιάζονται...



ΕΦΑΠΑΞ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Νέο τσεκούρι 22,6%

ΣΕΛ.  3
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιταχύνει την επίθεση κατά του λαού

ΣΕΛ.  7
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 2012
Ασήκωτα χαράτσια με τα εκκαθαριστικά

ΣΕΛ.  17
ΠΑΜΕ
Περιοδεία στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης

ΣΕΛ.  13
ΠΑΣΕΒΕ
Να σταματήσει η φοροληστεία

ΣΕΛ.  16
ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ
Υποσιτίζονται 235 κατάκοιτοι ασθενείς

Λόγω των οφειλών του ΕΟΠΥΥ στο Ασυλο Ανιάτων χωρίς κρέας, ψάρι και κοτόπουλο, αλλά και βασικά φάρμακα, έχουν μείνει εδώ και μήνες οι, κατάκοιτοι στην πλειοψηφία τους, 235 τρόφιμοι του ιδρύματος. Επίσης οι 170 εργαζόμενοι στο Ιδρυμα είναι απλήρωτοι από το Μάρτη. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, χτες η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα από ένα από τα κτίρια του Ιδρύματος!


ΣΕΛ.  11
Σήμερα η συγκέντρωση για τη σωτηρία του νοσοκομείου «Αγ. Βαρβάρα»

ΣΕΛ.  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ