Πέμπτη 19 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Σπέρνουν αυταπάτες

Συναγερμός πρέπει να ηχήσει σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε φτωχογειτονιά, σε κάθε σπίτι εργατικής λαϊκής οικογένειας. Στα μέτρα που έχουν ήδη παρθεί και εφαρμόζονται, σπρώχνοντας βαθιά στην ανέχεια τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να προσθέσει κι άλλα, ακόμα πιο οδυνηρά. Κανέναν δεν πρέπει να καθησυχάζουν τα φληναφήματα περί δήθεν «ισοδύναμων μέτρων» που τάχα θα αποτρέψουν παραπέρα μειώσεις μισθών και συντάξεων. Τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην αφαίρεση «κομματιού» από μισθούς και συντάξεις. Θα αφαιρέσουν όμως και ζωτικής σημασίας παροχές από ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων, τους οποίους αυθαίρετα κατατάσσουν σε μεσαία και ανώτερα εισοδήματα. Πρόκειται για «ισοδύναμα» ταξικά αντιλαϊκά μέτρα, των οποίων τις συνέπειες θα βιώσει γρήγορα και επώδυνα ο λαός.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, εκπροσωπώντας πολιτικά το μεγάλο κεφάλαιο και ακολουθώντας με προσήλωση την ευρωενωσιακή στρατηγική καρατόμησης κάθε δικαιώματος των λαών, με ή χωρίς μνημόνια, ετοιμάζεται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη των εργαζόμενων, αφαιρώντας απ' αυτήν 11,5 καταρχήν δισ., με σφαγιασμό κοινωνικών παροχών και επιδομάτων, δαπανών για Υγεία και Παιδεία. Το «μάρμαρο» της καπιταλιστικής κρίσης, θα κληθούν για πολλοστή φορά να πληρώσουν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Την αποστολή του λογαριασμού, που εκ μέρους των αστών διεκπεραιώνει η κυβέρνηση, είναι προφανές ότι διευκολύνουν άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης που δίνουν τη μάχη των εντυπώσεων, ωθώντας το λαό να εκτρέψει την οργή του σε ανώδυνα για το σύστημα κανάλια.

Είναι ενδεικτική η χτεσινή τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ που υπέδειξε σαν αντίπαλο την τρόικα και μάλιστα τα φυσικά πρόσωπα που απαρτίζουν την αντιπροσωπεία της στην Ελλάδα, ζητώντας από την κυβέρνηση να διεκδικήσει συνομιλίες σε «ανώτερο» επίπεδο με τους δανειστές! Ολες οι πολιτικές δυνάμεις, εκτός από το ΚΚΕ, τάζουν στο λαό «αναδιαπραγμάτευση» και την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το αντιλαϊκό παζάρι για τη χρονική επιμήκυνση του «Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου». Αυτό που ξεκάθαρα φαίνεται πλέον, είναι ότι η λεγόμενη «αναδιαπραγμάτευση» δεν είναι τίποτε άλλο παρά η χρονική επέκταση των μέτρων που ήδη πάρθηκαν, ταυτόχρονα με το ρυθμό κλιμάκωσης των επόμενων αντιλαϊκών πακέτων που έχουν σχεδιάσει. Ο λαός δεν πρόκειται να βρει ανακούφιση από την «αναδιαπραγμάτευση» που του τάζουν.

Απέναντι σε όλους αυτούς που με μοιρασμένους ρόλους τρομοκρατούν, καλλιεργούν αυταπάτες και αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, τα ίδια οφείλουν πλέον με «πυξίδα» το δίκιο και τα συμφέροντά τους, με εμπιστοσύνη στη δύναμή τους, να ακολουθήσουν το μόνο δρόμο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες τους. Να αποκρούσουν τους εκβιασμούς και τις αυταπάτες, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ και τις ταξικές δυνάμεις στο εργατικό λαϊκό κίνημα. Να οργανωθούν στους κλάδους, στους τόπους δουλειάς, στις εργατικές λαϊκές συνοικίες, να αναπτύξουν τον αγώνα τους για την απόκρουση των βάρβαρων μέτρων, για την απόσπαση μέτρων ανακούφισής τους. Με πλήρη συνείδηση ότι αυτός ο αγώνας θα είναι τόσο πιο αποτελεσματικός, όσο φωτίζεται από το στόχο για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για την οικοδόμηση της λαϊκής εξουσίας.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ