Τρίτη 17 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοσυστήνεται

Διαβάστε τι λέει ο Γ. Σταθάκης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «ΚΡΑΣ»: Κληθείς να περιγράψει το «σχέδιο B», μιλάει για «μια Ελλάδα η οποία αποπέμπεται πλήρως από την αναχρηματοδότηση του χρέους της (...) αυτό σήμαινε ότι ή θα έπρεπε να ισοσκελιστεί ο Προϋπολογισμός πολύ πιο σύντομα απ' ό,τι προβλέπεται σήμερα για το 2013-14 και, αναγκαστικά θα έρχονταν πιο κοντά μια ή περισσότερες πολύ μεγάλες προσαρμογές, επώδυνες, όμως, για την ελληνική οικονομία». Λέει δηλαδή στο λαό «σκάσε και κολύμπα», αφού η μόνη διέξοδος που αναγνωρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέσα στην ΕΕ και σε συνεννόηση μαζί της. Ούτε λόγος βέβαια για μονομερή διαγραφή του χρέους και μια Ελλάδα στα χέρια του λαού της, μακριά και έξω από την καπιταλιστική ΕΕ.

Ξεπατικώνοντας προτάσεις που έχουν διατυπωθεί και από τη συγκυβέρνηση, ο ίδιος ζητά «ένα δίχτυ προστασίας της φτώχειας (...) χρησιμοποίηση του εργαλείου του επιδόματος ανεργίας (...) ανοίγεται ένα μεγάλο κεφάλαιο αν θα πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα που αφορούν τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, συνδυασμένες από το κράτος, τον ιδιωτικό τομέα και την κοινωνική οικονομία». Ο ίδιος ομολογεί κυνικά ότι ΕΕ και αστική διαχείριση είναι έννοιες ασυμβίβαστες με την ανακούφιση και την ευημερία του λαού.

Λέει συγκεκριμένα: «Σε μια οικονομία η οποία συρρικνώνεται, οποιαδήποτε προσπάθεια αντιστροφής της συρρίκνωσης αυτής απαιτεί πόρους (...) Αρα, εμφανίζεται αξεπέραστο αυτό το πρόβλημα (...) ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδίωκε να σταθεροποιήσει την οικονομία στο σημερινό επίπεδο (...) Η κεντρική ιδέα ήταν να σταθεροποιήσουμε τις δημόσιες δαπάνες, να βελτιώσουμε αισθητά τη λειτουργία και τη σταθεροποίηση των φορολογικών εσόδων και να ενεργοποιήσουμε όποιο διαθέσιμο αναπτυξιακό εργαλείο υπήρχε, προκειμένου να υπάρξει μια κινητοποίηση της ελληνικής οικονομίας. Αυτά τα τρία στοιχεία ήταν στο επίκεντρο του να σταθεροποιηθεί η οικονομία μας για ένα ενδιάμεσο διάστημα και να φτάσουμε στο "σημείο καμπής", που θα μπορούσε κάποιος να ελπίζει σε μιαν αντιστροφή της οικονομικής μας κατάστασης».

Ας ψάξει ο καθένας στα προγράμματα των αστικών κομμάτων. Και αν βρει κάτι διαφορετικό από αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ας ενημερώσει και εμάς...


Β.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ