Τρίτη 17 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το «όραμα» του μεγάλου κεφαλαίου...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΕ ΤΟ 2009 «είχε ένα όραμα»! Ποιος; Μα ...ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην πρωθυπουργός. Και ναι, θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα -για να μην πούμε την ... εθνική υποχρέωση- να μιλάει δημοσίως.

Είχε λοιπόν ...«ένα όραμα»! Κι εμείς από τότε ζούμε το όραμά του, το οποίο ανέλαβαν να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο οι συνεχιστές του, Βενιζέλος, Παπαδήμος, Σαμαράς κ.λπ.

Το πόσο καλά περνάμε μέσα στο «όραμα» δεν είναι να το συζητάει κανείς. Αφήστε που το «όραμα» είναι και «σοσιαλιστικό».

Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι «νιώθει περήφανος» γιατί «αποφύγαμε τη χρεοκοπία» και γενικώς είναι ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές από τον τρόπο που χειρίστηκε τα πράγματα.

Εμείς τι να πούμε. Αν νομίζει ότι είναι έτσι τα πράγματα, γιατί δε βγαίνει στους δρόμους, στις λαϊκές, στις ουρές ανεργίας, στις ουρές της εφορίας για να τα πει αυτά;

Είμαστε βέβαιοι ότι θα τύχει της ...αμέριστης συμπαράστασης και συμπάθειας των ανθρώπων του μόχθου.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ για τη μεταρρύθμιση του κράτους ζήτησε ο Αντ. Σαμαράς από τους υπουργούς του κι αυτοί βεβαίως ...συντονίζονται.

Ενας ένας συναντάει τον υπουργό Οικονομίας, Γ. Στουρνάρα και του δίνει ένα «πακετάκι» με περικοπές προκειμένου να μαζευτούνε 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό θα πει συντονισμός.

Εχουν πιάσει τα ... «μαχαίρια» και κόβουν με τον ίδιο ρυθμό, σε αγαστή συνεργασία και χωρίς παραφωνίες. Η τέλεια καλοκουρδισμένη μηχανή.

Αλλωστε το γνωρίζουμε χρόνια τώρα πώς όταν πρόκειται για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου ο κυβερνητικός και κρατικός μηχανισμός κινείται σε πολύ υψηλά -ευρωπαϊκά θα λέγαμε- επίπεδα.

Μόνο όταν πρόκειται για τα συμφέροντα του λαού και την ανακούφιση του κοσμάκη είναι ... «όλα του γάμου δύσκολα».


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ