Τρίτη 17 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βαφτίζει το κρέας ψάρι η ΔΗΜΑΡ

Την ώρα που η συγκυβέρνηση προωθεί νέο κολοσσιαίο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, ο Φ. Κουβέλης επιμένει να ισχυρίζεται («Real News») «ό,τι ακριβώς είχαμε πει προεκλογικά εφαρμόζουμε και μετεκλογικά», διευκρινίζοντας ότι εφαρμόζουν «σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο και βήμα - βήμα επαναδιαπραγμάτευση»!

Κατά το «παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του» ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση παρά τις δυσκολίες ξεκινάει για να εξαντλήσει την τετραετία, τα προβλήματα θα αρχίσουν να επιλύονται αμέσως και, σε βάθος χρόνου, πιστεύω ότι ένας μεγάλος αριθμός από τις χρόνιες παθογένειες θα έχει αντιμετωπιστεί».

Δεν παρέλειψε να εκφράσει την εμπιστοσύνη του στον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, «χωρίς αστερίσκους» όπως είπε και κάλεσε εκ νέου τον ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης «τώρα που ανακάλυψε, έστω όψιμα, την χρησιμότητα της διαπραγμάτευσης και εγκατέλειψε τη ρητορική της μονομέρειας». Διευκρίνισε πάντως ότι λέγοντας διαπραγμάτευση εννοεί την «επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής», που ουδόλως αφορά στο λαό ο οποίος θα συνεχίζει να υφίσταται αφαίμαξη.

Τέλος, δεν απέρριψε την από κοινού με το ΠΑΣΟΚ προώθηση της «ανασύνθεσης της κεντροαριστεράς», λέγοντας ότι «είναι κάτι που υπερβαίνει κατά πολύ μια συνάντηση κορυφής ΔΗΜΑΡ - ΠΑΣΟΚ» και ότι «απαιτούνται σοβαρά και μετρημένα βήματα οικοδόμησης εμπιστοσύνης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ