Κυριακή 8 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Υπεύθυνη αντιπολίτευση» και στις ιδιωτικοποιήσεις

Αλλη μια «μπαταριά» για τον τρόπο με τον οποίο ετοιμάζεται να ασκήσει «υπεύθυνη αντιπολίτευση» έριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη ο Αλ. Τσίπρας με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στην «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης» (ΕΒΖ), η οποία είναι ψηλά στη λίστα των ιδιωτικοποιήσεων που σχεδιάζει άμεσα η συγκυβέρνηση.

Πίσω από την ανησυχία που εξέφρασε για την «εκποίηση εκείνων των παραγωγικών μονάδων που μπορούν να αποτελέσουν μοχλό της παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας», ο Αλ. Τσίπρα άφησε να διαφανεί ότι αυτό που απασχολεί κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το τίμημα και η «διαφάνεια» με την οποία θα γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις.

Σ' αυτό το πλαίσιο, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωράει «"ελαφρά τη καρδία" στο δεύτερο μεγαλύτερο έγκλημα μετά την υπογραφή του Μνημονίου, που είναι η εκποίηση του δημόσιου πλούτου έναντι πινακίου φακής» και εστιάζοντας στην ΕΒΖ κατήγγειλε ότι αυτή «αποφασίστηκε να εκποιηθεί και μάλιστα έναντι τιμήματος ευτελούς, 40 εκατ. ευρώ τη στιγμή που μόνο τα δύο εργοστάσια θυγατρικής της στη Σερβία κοστολογούνται άνω των 150 εκατ.».

Με άλλα λόγια, αν το τίμημα ήταν μεγαλύτερο, ο ΣΥΡΙΖΑ ενδεχόμενα να μην είχε πρόβλημα με τις ιδιωτικοποιήσεις, που γίνονται για να αποκτήσουν τα μονοπώλια περισσότερο χώρο σε στρατηγικούς τομείς της παραγωγής. Στο ίδιο διαχειριστικό πνεύμα, ο Αλ. Τσίπρας προειδοποίησε την κυβέρνηση «διότι οι διαδικασίες αποκρατικοποιήσεων όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλον τον κόσμο και την Ευρώπη, ιδιαίτερα σε συνθήκες φαστ τρακ και πίεσης, αποτέλεσαν πηγές διαφθοράς και μεγάλων σκανδάλων».

Γι' αυτό, όπως είπε, «δεν πρόκειται να αφήσουμε να συμβεί το ίδιο εδώ, την ώρα μάλιστα που η ελληνική οικονομία στενάζει και ασφυκτιά». Χωρίς να μασάει τα λόγια του, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η αντιπολίτευση που θα ασκήσει στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, θα αφορά το τίμημα και τη διαφάνεια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ