Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 8 Ιούλη 2012 - αριθ. φύλλου: 11302

ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Μονόδρομος για τα μονοπώλια, αδιέξοδο για το λαό

ΣΕΛ.  6   -   7
Επιτακτική ανάγκη η οργάνωση της δράσης για την εξασφάλιση της υγείας του λαού

ΣΕΛ.  8   -   9

ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ από την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

Καμιά αναμονή. Οργάνωση στους χώρους δουλειάς, στις εργατογειτονιές, στα χωριά κόντρα στην εξαθλίωση. Αντεπίθεση στην κυβέρνηση, στην ΕΕ, στα μονοπώλια και την εξουσία τους

Διαρκή φτώχεια και θυσίες δίχως τέλος για το λαό περιέχει το κυβερνητικό σχέδιο εξόδου από την κρίση σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, όπως προκύπτει από τις προγραμματικές δηλώσεις. Στο επίκεντρο είναι οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε εργασιακό και ασφαλιστικό για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις για κερδοφόρες επενδύσεις του κεφαλαίου, δραστικές περικοπές στο Δημόσιο με οδυνηρές επιπτώσεις σε Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία. Για την εργατική τάξη, τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για αναμονή. Τώρα, με τη δύναμη της οργάνωσης, αλληλεγγύης και μαζικής αντεπίθεσης, παραμερίζοντας τα κάθε είδους χρεοκοπημένα ιδεολογήματα περί μονόδρομου της ΕΕ και του καπιταλισμού, να οργανωθούν στους χώρους δουλειάς, στις εργατογειτονιές, στα χωριά, για να βγουν, με τις δικές τους δυνάμεις, από το τούνελ της εξαθλίωσης κόντρα στην κυβέρνηση, στην ΕΕ, στα μονοπώλια και την εξουσία τους.


ΣΕΛ.  3

21ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις σήμερα στη Λυκόρραχη

Στα χνάρια των μαχητών και μαχητριών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) βρίσκονται εδώ και τρεις μέρες χιλιάδες νεολαίοι από όλη την Ελλάδα. Σήμερα, ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις με μεγάλη πολιτική συγκέντρωση που διοργανώνει η ΚΝΕ στις 12 το μεσημέρι, στη Λυκόρραχη (Κεφαλοχώρι), με κεντρικό ομιλητή τον Θοδωρή Χιώνη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.


ΣΕΛ.  17

Προσφορά

Η σ. Καίτη Μπλίκα πρόσφερε 2.000 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».ΑΝΑΤ. ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ - ΣΥΡΙΑ - ΙΡΑΝ
Και η Ελλάδα στην επικίνδυνη εστία ανάφλεξης

ΣΕΛ.  15
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Εκδήλωση του ΚΚΕ στο Πάρκο «Φιξ»

ΣΕΛ.  22
ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Στη μάχη για τη Σύμβαση

ΣΕΛ.  11
ΜΑΣ
Τραγική η κατάσταση σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

ΣΕΛ.  16
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Πανελλαδικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη

ΣΕΛ.  9
Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη

ΣΕΛ.  5
Συνεχίζουν τον αγώνα οι χαλυβουργοί

ΣΕΛ.  10
ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ 2012
Εντείνεται η ληστεία του λαού

Με τις μαζικές αποστολές των φετινών πολυεκκαθαριστικών της Εφορίας, απέναντι στο λαϊκό εισόδημα συνολικά, στο κάθε ξεχωριστό λαϊκό σπίτι, συνεχίζεται η κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου. Πολιτική που σήμερα έχει αναλάβει να εφαρμόσει η «νέα» συγκυβέρνηση. Απειλούν με κατασχέσεις μισθών και συντάξεων, ενώ ετοιμάζουν νέα επιδρομή με χαράτσια πάνω στη λαϊκή κατοικία και στο πετρέλαιο θέρμανσης.


ΣΕΛ.  2
Διείσδυση της Κίνας στην Λατ.Αμερική

ΣΕΛ.  24  -  25


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org