Κυριακή 8 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη

Στις 12 και 13 Ιούλη στο Γεντί Κουλέ

Από το αντίστοιχο περσινό Φεστιβάλ

Motion Team

Από το αντίστοιχο περσινό Φεστιβάλ
Το 3ο Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη με τίτλο «Δίνε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία», διοργανώνουν στις 12 και 13 Ιούλη, οι κλαδικές Οργανώσεις της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Το εργατικό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Γεντί Κουλέ, ιστορικό τόπο όπου μαρτύρησαν πολλοί κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές. Οι διήμερες εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Παρασκευή 13 Ιούλη, με ομιλία από την Βιβή Δάγκα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Το εργατικό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξή του. Εναν αγώνα που παλικαρίσια δίνουν οι χαλυβουργοί απέναντι στην επίθεση που δέχονται από παντού, από την εργοδοσία και την κυβέρνηση, την αστική Δικαιοσύνη και τα αστικά ΜΜΕ, από τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό. Εναν αγώνα που πρέπει να γίνει υπόθεση όλης της εργατικής τάξης, όλου του λαού, για να βγει νικηφόρος.

Οι εκδηλώσεις του διήμερου εργατικού φεστιβάλ, ουσιαστικά θα ξεκινήσουν από το πρωί της Πέμπτης, καθώς προγραμματίζονται να γίνουν (9 π.μ. - 12 μ.) ξεναγήσεις μέσα στους χώρους της φυλακής, για τα μέλη της ΚΝΕ. Στόχος είναι να μάθουν οι νέοι την ιστορία του κολαστηρίου (ένα από τα πολλά που έστησε η αστική τάξη), τις συνθήκες μέσα στις οποίες μαρτύρησαν οι κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές, να διδαχθούν από τον ηρωισμό τους που τροφοδοτήθηκε μέσα από την πίστη τους στο δίκιο της εργατικής τάξης και την ανάγκη οριστικής απαλλαγής της από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.

Στη διάρκεια του διημέρου προγραμματίζονται συσκέψεις με βιομηχανικούς εργάτες και εμποροϋπάλληλους, μέσα από τις οποίες επιδιώκεται να αναδειχθούν οι αιτίες της κρίσης, οι επιπτώσεις της στο λαό, η επίθεση που σχεδιάζεται και θα εξαπολυθεί σε βάρος της εργατικής τάξης το επόμενο διάστημα και κυρίως, η απάντηση που πρέπει να δοθεί. Μέσα από τις συσκέψεις θα αναδειχθεί η αναγκαιότητα της οργάνωσης της πάλης μέσα στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, ως μοναδική απάντηση, ιδιαίτερα μέσα σε αυτές τις συνθήκες, που ο λαός θα χρειαστεί να παλέψει για να εξασφαλίσει με τα ίδια του τα χέρια το ψωμί του.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα αποτελέσουν την αφορμή ώστε οι νέοι από τους χώρους κατάρτισης, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι που βιώνουν πιο οξυμένα τις συνέπειες της κρίσης, και συναντήθηκαν με την ΚΝΕ μέσα στους αγώνες, να βρεθούν ξανά με τη νεολαία του ΚΚΕ και να συζητήσουν την πρόταση του Κόμματος για τη διέξοδο από την κρίση.

Για την όσο το δυνατόν πιο μαζική συμμετοχή των νέων εργαζομένων και των ανέργων στο διήμερο εργατικό φεστιβάλ, προγραμματίζονται μαζικές εξορμήσεις σε όλους τους χώρους και τους κλάδους δουλειάς, σε γειτονιές και στέκια νεολαίας, στους ΟΑΕΔ. Οι εξορμήσεις θα γίνουν Δευτέρα 9 και Τρίτη 10 Ιούλη, με κοινά κλιμάκια των κομματικών και των κνίτικων οργανώσεων.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Την πρώτη μέρα, Πέμπτη 12 Ιούλη, το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Συζήτηση για την ανεργία. Θεατρικό «Το φως που καίει» του Κ. Βάρναλη, από το Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Τούμπας. Αφιέρωμα στο εργατικό - πολιτικό τραγούδι από τον Γιώργο Αετόπουλο.

Τη δεύτερη μέρα, Παρασκευή 13 Ιούλη: Αφιέρωμα στα 60 χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Μπελογιάννη, από το συγκρότημα της ΚΝΕ. Συσκέψεις με βιομηχανικούς εργάτες και εμποροϋπάλληλους. Μεγάλο λαϊκό γλέντι με τον Αγάθωνα.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 7.30 μ.μ.


Α.Α.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org