Κυριακή 8 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καμιά συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Ανακοίνωση - κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ στο λαό

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη για τις εξελίξεις στην περιοχή, σημειώνεται μεταξύ άλλων:

«Οι εξελίξεις τονίζουν ότι ήδη έχει σημάνει συναγερμός! Εχουμε σημειώσει από καιρό πριν ότι η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, η ευρύτερη περιοχή είναι πεδίο έντονου ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού για τον έλεγχο του ορυκτού πλούτου, των δρόμων μεταφοράς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, των θαλάσσιων οδών. Η καπιταλιστική κρίση τροφοδοτεί και δυναμώνει τους ανταγωνισμούς για την κατάκτηση νέων αγορών και μεγαλύτερης κερδοφορίας των μονοπωλίων.

Ο πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτική με άλλα, βίαια, μέσα. Η πολιτική που εκμεταλλεύεται τους λαούς, για να αυξηθούν τα κέρδη των μεγάλων οικονομικών ομίλων οδηγεί σε όξυνση των ανταγωνισμών και σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Αυτό έχει αποδείξει η Ιστορία.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να αξιοποιήσει την πείρα του.

Με τα προσχήματα περί "δημοκρατίας", "ελευθερίας", "αντιμετώπισης της τρομοκρατίας", "προστασίας των αμάχων" ο ιμπεριαλισμός έχει κάνει μεγάλα εγκλήματα.

Τα προσχήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν εσκεμμένα από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ για να εξαπολύσουν τους πολέμους κατά της Γιουγκοσλαβίας, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη. Χρησιμοποιήθηκαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την εμπλοκή της χώρας μας, για την αποστολή ελληνικών στρατευμάτων στο εξωτερικό, για την αποστολή πολεμικών πλοίων στη Σομαλία στο όνομα της αντιμετώπισης της πειρατείας.

Οι ιμπεριαλιστές έχουν τα όπλα τους, για να σκοτώνουν τους λαούς. Εχουν όμως και οι λαοί τα δικά τους, τα όπλα του αγώνα. Οι λαοί δεν παραδίνονται!

Η ΕΕΔΥΕ καλεί το λαό και τη νεολαία σε αγωνιστική ετοιμότητα και διεκδίκηση. Να απαιτήσουμε μαζικά από την κυβέρνηση:

  • Να μη συμμετάσχει η Ελλάδα με κανέναν τρόπο στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που ετοιμάζονται κατά της Συρίας και του Ιράν.
  • Να μην παραχωρηθεί ούτε γη, ούτε αέρας, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών, μετατρέποντας την Ελλάδα και πάλι σε ορμητήριο εναντίον άλλων λαών της περιοχής. Να μη χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας, να κλείσει τώρα. Να μην τηρηθεί καμία "συμβατική υποχρέωση" που εμπλέκει την Ελλάδα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε πιθανό πόλεμο.
  • Να επιστρέψουν τώρα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων.
  • Να ακυρωθούν οι στρατιωτικές συμφωνίες της χώρας μας με το Ισραήλ.

Οι εξελίξεις καθιστούν αναγκαίο να ενταθεί η πάλη του λαού για αποδέσμευση από όλες τις λυκοσυμμαχίες, για έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Ούτε βήμα πίσω. Ενας πόλεμος στη Συρία ή το Ιράν θα έχει οδυνηρές συνέπειες για τους λαούς της περιοχής. Θα σκοτωθούν χιλιάδες άνθρωποι, θα ξεσπιτωθούν χιλιάδες λαϊκές οικογένειες που θα αναζητήσουν την τύχη τους στη μετανάστευση, στην προσφυγιά».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ