Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 7 Ιούλη 2012 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11301

Οι χαλυβουργοί συνεχίζουν τον αγώνα μετά από ομόφωνη απόφαση της γενικής τους συνέλευσης

ΣΕΛ.  2  -  3
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στο Γράμμο και στο Βίτσι στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο χιλιάδες νέοι και νέες

ΣΕΛ.  11

ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ και δημόσιος να είναι ο Σιδηρόδρομος

Αλέκα Παπαρήγα: Είμαστε 100% αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση, με όποιον τρόπο κι αν γίνει, όπως και στην ιδιωτικοποίηση μέσω του διαχωρισμού της υποδομής από τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Σιδηρόδρομος

  • Εχουμε προγραμματισμένη απαξίωση και συκοφάντηση του ρόλου που μπορεί να παίξει ο Σιδηρόδρομος στην εξυπηρέτηση και την ανάπτυξη. Η απαξίωση του ΟΣΕ, του ΟΤΕ, των Ναυπηγείων, κ.λπ. ξεκίνησε μετά τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Υπάρχουν ειδικές οδηγίες και αποφάσεις της ΕΕ για τη διάσπαση, συρρίκνωση, ιδιωτικοποίηση των Σιδηρόδρομων.
  • Η ενίσχυση του Σιδηρόδρομου μπορεί να προσφέρει και οικονομικά και περιβαλλοντικά. Πρέπει να υπάρχει συμπαράσταση και ενεργητική δράση όλου του ελληνικού λαού, των εργατοϋπαλληλικών σωματείων κ.λπ. ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ. Ο ελληνικός λαός να πάει κόντρα στις ιδιωτικοποιήσεις του ΟΣΕ, των λιμανιών, των αεροδρομίων, των εργοστασίων ζάχαρης, του νερού κ.λπ.

ΣΕΛ.  6  -  8

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Με άξονα τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις εξόντωσης του λαού

ΣΕΛ.  9

Καμιά αναμονή

Αποφασισμένη είναι η κυβέρνηση με τα ως τώρα δεδομένα να προχωρήσει στην εφαρμογή διαρθρωτικών αλλαγών, που σημαίνει δραστική μείωση μισθών, καταργήσεις οργανισμών του Δημοσίου, που οι περισσότεροι έχουν σχέση με την Πρόνοια, επομένως κατάργηση ανάλογων υπηρεσιών με συγχωνεύσεις - με πιο χαρακτηριστικές αυτές των νοσοκομείων, σχολείων και άλλων οργανισμών που θα είναι σε βάρος των εργαζομένων. Ετοιμάζει δραστικές περικοπές στην Υγεία και το Φάρμακο και νέα αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση αφού τα Ταμεία, λόγω ληστείας των αποθεματικών τους από το κεφάλαιο, του «κουρέματος», της τεράστιας ανεργίας και εισφοροδιαφυγής, είναι «στο κόκκινο». Και ιδιωτικοποιήσεις των ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, των Κρατικών Λαχείων και των τριών θυγατρικών της Αγροτικής Τράπεζας (ΣΕΚΑΠ, «Βιομηχανία Ζάχαρης», «Δωδώνη»), λιμανιών και αεροδρομίων, ΟΠΑΠ και της ΔΕΗ. Την ίδια ώρα ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ σε Ομοσπονδίες και Συνδικάτα, «παλεύουν» για μειώσεις μισθών, φόρους αντί κρατικής χρηματοδότησης για τον ΕΟΠΥΥ, ενώ η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ζητά την εφαρμογή της προγραμματικής συμφωνίας των κομμάτων της συγκυβέρνησης, δηλαδή τις αντεργατικές αναδιαρθρώσεις και κάποια μέτρα για να μη διασαλευτεί η «κοινωνική ειρήνη», δηλαδή να μην αναπτυχθεί η ταξική πάλη. Η εργατική τάξη μπορεί να τους αντιμετωπίσει, οργανώνοντας μαζί με τ' άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα την πάλη για τις δικές της ανάγκες, παραμερίζοντας κυβερνητικούς, εργοδοτικούς και κάθε άλλους φιλοευρωενωσιακούς στο συνδικαλιστικό κίνημα, με τη δύναμη της οργάνωσης, αλληλεγγύης και μαζικής αντεπίθεσης και κόντρα στα κάθε είδους χρεοκοπημένα ιδεολογήματα περί μονόδρομου της ΕΕ και του καπιταλισμού.



ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
Βήμα για ενιαίο μέτωπο πάλης

ΣΕΛ.  14
ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ «ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ»
Ενδοϊμπεριαλιστικές τριβές

ΣΕΛ.  19
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Την Πέμπτη οι πανελλαδικές κινητοποιήσεις

ΣΕΛ.  14
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΤΡΟΪΚΑ
Ικανοποίηση για τη «σφαγή» στους τόπους δουλειάς

ΣΕΛ.  13
ΜΑΣ
Δωρεάν σίτιση για τους φοιτητές

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, σε ανακοίνωσή της, αναφέρεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας (η υπηρεσιακή κυβέρνηση), όπου καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη σίτιση φοιτητών και σπουδαστών.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών τονίζει πως με τους όρους που θέτει για την έκδοση κάρτας σίτισης μειώνεται ο αριθμός των δικαιούχων.


ΣΕΛ.  11
ΜΕΡΕΣ ΚΑΥΣΩΝΑ
Σε δράση για μέτρα ασφάλειας καλεί το ΠΑΜΕ

ΣΕΛ.  12
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για Ελληνες και ξένους εργαζόμενους

ΣΕΛ.  21

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ