Παρασκευή 29 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Κινητοποίηση στο ΙΚΑ Περιστερίου, διαμαρτυρόμενοι για τη δραματική και επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και συνολικά στον τομέα της Υγείας, πραγματοποίησαν χτες, μέλη της Λαϊκής Επιτροπής της περιοχής, μαζί με πλήθος εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συνταξιούχων, ανέργων, νέων, αυταπασχολουμένων. Οπως κατήγγειλαν τα μέλη της επιτροπής, υπάρχουν δεκάδες συνταξιούχοι που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν φάρμακα, ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας χωρίς φάρμακα κινδυνεύουν άμεσα, σε συνδυασμό με την υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό και των πέντε περιφερειακών υποκαταστημάτων του ΙΚΑ στην περιοχή, αφού δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις. Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλαν, το ερχόμενο διάστημα φημολογείται το κλείσιμο των υπηρεσιών υγείας στο ΙΚΑ της Κολοκυνθούς το οποίο υπολειτουργεί, όπως και αυτό της Ανθούπολης, ενώ, πέρυσι σχεδιάζονταν το κλείσιμο και του ΙΚΑ Νέας Ζωής, κάτι που απέτρεψαν με διαρκείς κινητοποιήσεις μέλη της Λαϊκής Επιτροπής μαζί με κατοίκους και φορείς της περιοχής.

ΠΕΡΑΜΑ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Το μήνυμα του αγωνιστικού ξεσηκωμού ήχησε χτες το απόγευμα στην πόλη του Περάματος, στη διάρκεια της συγκέντρωσης που διοργάνωσε η Λαϊκή Επιτροπή, στην πλατεία Ηρώων, με στόχο την οργάνωση της πάλης των εργατικών λαϊκών οικογενειών σε κάθε φτωχογειτονιά της πόλης για να αντιμετωπίσουν το μπαράζ διακοπών ρεύματος στο οποίο έχουν επιδοθεί εργολαβικά συνεργεία με εντολή της ΔΕΗ. Στη συγκέντρωση το λόγο πήραν η Χριστίνα Καραμαλίκη μέρος της διοίκησης του Σωματείου Καθαριστριών Πειραιά, ο Παύλος Χουντίδης, μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, ο Γιάννης Πατσιλινάκος, δημοτικός σύμβουλος και ο Βασίλης Πατίστας, μέλος της διοίκησης του συλλόγου εκπαιδευτικών Κερατσινίου - Περάματος.

Η Λαϊκή Επιτροπή εντείνοντας τη μάχη, σήμερα στις 9 το πρωί, διοργανώνει παρέμβαση στη ΔΕΗ Καμινίων, από όπου και εκδίδονται οι εντολές και ξεκινούν τα συνεργεία για τις διακοπές ρεύματος όλης περιφέρειας του Πειραιά. Ειδικά στο Πέραμα, που σφαδάζει από ανεργία και εξαθλίωση, από την επομένη κιόλας των εκλογών, είναι δεκάδες τα σπίτια που μένουν καθημερινά χωρίς ρεύμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε διάστημα μιας βδομάδας η Λαϊκή Επιτροπή έχει επανασυνδέσει το ρεύμα σε 10 οικογένειες! Πρόκειται για απλήρωτους λογαριασμούς που είναι κάτω ακόμα και από 600 ευρώ, ενώ έχουν εντοπιστεί συγκεκριμένες περιπτώσεις οικογενειών στις οποίες έγινε διακοπή ρεύματος παρά το γεγονός ότι είχαν κάνει με τη ΔΕΗ διακανονισμό.

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 5ου - 6ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΦΙΞ

Ανοιχτή συγκέντρωση - συνέλευση διοργανώνει σήμερα, στις 8 το απόγευμα, η Λαϊκή Επιτροπή 5ου-6ου Διαμερίσματος στο Πάρκο «Φιξ», με θέμα την οργάνωση της πάλης ενάντια σε όλα τα προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ