Παρασκευή 29 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
Ανάγκη ζωής η άμεση λειτουργία του

Κινητοποίηση την Τετάρτη στο υπουργείο Υγείας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας οργανώνουν την Τετάρτη 4 Ιούλη στις 11 π.μ. ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων, η Επιτροπή Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες και η Επιτροπή Εργαζομένων του ΠΑΜΕ στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» για την άμεση επαναλειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου.

Στο κάλεσμα των φορέων σημειώνεται: «Από τον περασμένο Οκτώβρη κλειστό παραμένει το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στο Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία", με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν οι κίνδυνοι για την κατάσταση, αλλά και την ίδια τη ζωή των παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες που περιμένουν στη λίστα, ενώ έχουν ανάγκη άμεσης επέμβασης. Οι ολέθριες καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση καρδιοπαθών παιδιών, λόγω του κλεισίματος του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου, αποτυπώνονται στο θάνατο τεσσάρων βρεφών που βρίσκονταν για μήνες σε λίστα αναμονής για να χειρουργηθούν στο "Ωνάσειο".

Το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο, μοναδικό στο ΕΣΥ, περιελάμβανε: Το Καρδιοχειρουργικό Τμήμα, το Καρδιολογικό Τμήμα και το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, το Καρδιοαναισθησιολογικό Τμήμα και την Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα. Πρόσφερε, δηλαδή - παρά τις ελλείψεις - ολοκληρωμένες υπηρεσίες, υψηλού επιπέδου και είχε προσωπικό με εμπειρία και εξειδίκευση. Η επέκτασή του ήταν αναγκαιότητα για να καταργηθούν οι μεγάλες λίστες αναμονής και όχι η κατάργησή του για να ενισχυθεί ο ιδιωτικός τομέας, όπως έκανε η κυβέρνηση.

Ζητούμε να ανοίξει άμεσα το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο, αυτό του Νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία", καθώς η λειτουργία του αποτελεί προϋπόθεση για την ίδια τη ζωή και την υγεία των καρδιοπαθών παιδιών.

Την Τετάρτη (4/7) θα επιδιώξουμε να συναντηθούμε με τον υπουργό Υγείας για να προβάλλουμε τα παρακάτω αιτήματα:

  • Την άμεση επαναλειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου και της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας του Νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία".
  • Αμεση στελέχωση όλων των τμημάτων με βάση τις ανάγκες ανάπτυξής τους, για την προστασία της υγείας όλων των παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες, με βάση τις σύγχρονες κατακτήσεις της επιστήμης.
  • Να σταματήσουν οι γονείς να πληρώνουν με οποιονδήποτε τρόπο για εξετάσεις, θεραπείες και επεμβάσεις που έχουν ανάγκη τα παιδιά τους.
  • Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στους ευαίσθητους αυτούς κοινωνικούς τομείς.

Είμαστε σταθερά τοποθετημένοι υπέρ ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας - Πρόνοιας που θα καλύπτει τις ανάγκες του λαού μας με εξειδικευμένα τμήματα για τις βαριές χρόνιες παθήσεις, όπως είναι το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ