Παρασκευή 29 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΤΗΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Αθλια επίθεση σε βάρος των ταξικών σωματείων

«Απομακρυνθείτε από το χώρο αυτό για να σώσουμε τις επιχειρήσεις μας, τους εργαζόμενούς μας και για να μπορέσει μία από τις λίγες βαριές βιομηχανίες που έχει απομείνει στην πατρίδα μας να λειτουργήσει ξανά». Αυτός είναι ο επίλογος της ανακοίνωσης που εξέδωσε χτες η Ομοσπονδία Εργοδοτικών Ενώσεων Ναυπήγησης και Επισκευής Πλοίων Πειραιά ενάντια στα ταξικά Συνδικάτα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Πρόκειται για ένα αντεργατικό παραλήρημα, στο πλαίσιο της ενορχηστρωμένης επίθεσης που εξαπολύουν οι εργοδότες σε βάρος των εργαζομένων της Ζώνης και των Συνδικάτων τους, επειδή παλεύουν με αποφασιστικότητα για να υπερασπίσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξης της Ζώνης, ώστε να μπορεί να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Η Ομοσπονδία με το λιβελογράφημά της επιδιώκει να «κουκουλώσει» ακριβώς αυτούς τους σχεδιασμούς που αποκάλυψαν τα σωματεία με ανακοίνωσή τους στις 21 Ιούνη, καταγγέλλοντας επιπλέον ότι ομάδα από 10 με 15 επιχειρήσεις που πρωτοστατούν στην επίθεση έχει «συνάψει σχέσεις (....) με τη "Χρυσή Αυγή", με ανθρώπους του υποκόσμου, για την με κάθε τρόπο, εκκαθάριση της Ζώνης» από τα ταξικά σωματεία.

Στην ανακοίνωση, η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει τα σωματεία της Ζώνης «εργατοπατέρες», αφήνει αιχμές ότι «δουλεύουν» για λογαριασμό των ναυπηγείων της Τουρκίας και πως έχουν έρθει σε «συμφωνία» με τον ΟΛΠ «για παράδοση εξ ολοκλήρου του μώλου της ΔΕΗ»! Εμφανίζει τα σωματεία ως «μαφία» που κάνει «παρεμβάσεις στα σπίτια των εργαζομένων που τολμούν να μην ακολουθήσουν τη γραμμή τη δική τους»!

Αποκρύβοντας τις εγκληματικές ευθύνες της πολιτικής των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ σε βάρος της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας με τρανταχτά παραδείγματα το κλείσιμο του εμπορικού τμήματος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και την επιδότηση με 12 δισ. δολάρια των Ελλήνων εφοπλιστών για να ναυπηγήσουν πλοία στην Κίνα, η Ομοσπονδία καταφεύγει και στον αντικομμουνισμό: «Οι πολιτικές εντολές που έχουν - καταλήγει ο λίβελος της Ομοσπονδίας - είναι η εικόνα που βιώνουμε σήμερα. Ανεργία φτώχεια, εξαθλίωση. (...) Οι εργαζόμενοι στο χώρο, τους έχουν απαξιώσει. Ο λαός τούς επισήμανε ότι την επόμενη φορά δε θα είναι ούτε στο κοινοβούλιο»!

Από τα σωματεία έχει γίνει σαφές ότι αυτά στη Ζώνη δεν περνάνε και πως: «Είναι μονόδρομος για μας, να εξασφαλίζουμε την ενότητα και την ενιαία δράση των Σωματείων μας σαν βάση για την ανάπτυξη αγώνων με τα αιτήματά μας για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους, αλλά και του δικαιώματός μας να έχουμε δουλειά με αξιοπρέπεια».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ