Παρασκευή 29 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Η οργή να γίνει οργανωμένος αγώνας

Ανακοίνωση με αφορμή το προχτεσινό εργατικό δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη

Την ασυδοσία του κεφαλαίου καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ Ενέργειας με αφορμή το θάνατο ενός ακόμα εργάτη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΕΚΟ ΑΒΕΕ (θυγατρική του Ομίλου ΕΛΠΕ), στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Ο νεκρός εργάτης ήταν ο Χρήστος Ξηρομερίτης, που δούλευε στις εγκαταστάσεις φιαλών υγραερίου της εταιρείας «ΕΚΟ ΑΒΕΕ» και ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα προχτές το πρωί, όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από εξάρτημα μηχανήματος που εκτοξεύτηκε με μεγάλη πίεση.

Το ΠΑΜΕ Ενέργειας τονίζει: «Το νέο ατύχημα φέρει τη σφραγίδα της ασυδοσίας της εργοδοσίας των ΕΛΠΕ, η οποία δε διστάζει προκειμένου να εξασφαλίσει σταθερά κέρδη να λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό και εργολάβους για φτηνή εργατική δύναμη σε άκρως επικίνδυνες εργασίες. Η πολιτική συμπίεσης της τιμής της εργατικής δύναμης, εντατικοποίησης της εργασίας, ελαστικοποίησης του χρόνου εργασίας, τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς, ανατροπής εργασιακών και ασφαλιστικών κατακτήσεων, που ακολουθούν ΕΕ, κυβερνήσεις και εργοδότες, ανατρέπει τα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης εργασίας, συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία εργασιακού περιβάλλοντος ζούγκλας, δολοφονίας εργατών και επαγγελματικών ασθενειών.

Το ΠΑΜΕ ενέργειας εκφράζοντας τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού συναδέλφου, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να μετατρέψουν την οργή και την αγανάκτησή τους στην αντεργατική πολιτική σε οργανωμένο αγώνα εναντίον τους. Να μετατρέψουν την ανησυχία τους για το αύριο σε οργανωμένη πάλη ενάντια στους εργοδότες και κυβερνήσεις του κεφαλαίου που μετατρέπουν τους εργασιακούς χώρους σε κρεματόρια θανάτου».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org