Πέμπτη 21 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Αναίμακτα έληξε η υπόθεση ομηρίας που είχε προκληθεί νωρίς χτες το πρωί σε τράπεζα της Τουλούζης όταν άγνωστος ένοπλος είχε εισβάλει στο κατάστημα δηλώνοντας ότι η πράξη του είναι αποτέλεσμα θρησκευτικής πίστης. Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, αφέθηκαν ελεύθερες δύο από τους ομήρους και άλλοι δύο απελευθερώθηκαν όταν οι Γάλλοι αστυνομικοί εισέβαλαν και συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πάσχει από σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΪΤ.-- «Παράνομη» έκρινε το Συνταγματικό Δικαστήριο του Κουβέιτ την απόφαση διάλυσης του Κοινοβουλίου, που έλαβε τον περασμένο Δεκέμβρη ο εμίρης αλ Σάμπαχ, και οδήγησε τη χώρα σε εκλογές, με αποτέλεσμα να αποκαθίσταται το Κοινοβούλιο ως είχε μέχρι τότε και να ακυρώνονται τα αποτελέσματα των νέων εκλογών. Την ίδια ώρα, το αμερικανικό Κογκρέσο σε έκθεσή του εκτιμά ότι θα πρέπει να αυξηθεί η παρουσία του αμερικανικού στρατού στη χώρα -σταθμεύουν 15.000 άνδρες- προκειμένου να μπορούν ν' αντιμετωπιστούν «έκτακτα περιστατικά».

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Υπό τον απόλυτο έλεγχο των μεγάλων πολυεθνικών ξεκίνησε χθες η μεγάλη σύνοδος του ΟΗΕ Ρίο+20, στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας με θέμα το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη, σύμφωνα με περιβαλλοντικές οργανώσεις που τονίζουν ότι υπό αυτό το σκεπτικό η Σύνοδος είναι άνευ ουσίας και ότι έχει τελειώσει πριν καν αρχίσει επισήμως.

ΚΑΪΡΟ.-- Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο ο πρώην Πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ. Ο 84χρονος Μουμπάρακ μεταφέρθηκε από το θεραπευτήριο της φυλακής όπου κρατείται έχοντας υποστεί εγκεφαλικό και είναι διασωληνωμένος. Την ίδια στιγμή, οι ισλαμιστές «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» διαμαρτύρονται γιατί δεν έχουν ακακοινωθεί τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών και για την απόφαση του στρατού να καταργήσει την Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ