Κυριακή 10 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
Δημήτριος Ε. Μανωλάκος

Καθηγητής Σχολής Μηχανολόγων - Μηχανικών Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

«Τα δύο τελευταία χρόνια βιώνουμε μια πρωτόγνωρη τεράστια οικονομική κρίση, που έχει οδηγήσει στο ξεπούλημα του τόπου και τον εξευτελισμό του λαού. Για την κρίση αυτή, το ΚΚΕ - ήδη πριν από τις εκλογές του 2009 - μας είχε προειδοποιήσει με μαθηματική ακρίβεια και στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Στην περίοδο που διέρρευσε μέχρι σήμερα, το ΚΚΕ, ανά πάσα στιγμή, βρέθηκε στο πλευρό του πολύπαθου λαού πρωτοπόρο, αγωνιστικό, με ανιδιοτέλεια. Καθοδηγεί, στηρίζει, μπαίνει μπροστάρης στις λαϊκές διεκδικήσεις.

Δυστυχώς, στις επαναληπτικές εκλογές του Ιούνη, όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει, θα αναγκαστεί να συνεχίσει - με τον ένα ή άλλο τρόπο - την πολιτική του μνημονίου. Tα ζοφερά φαινόμενα που ζούμε θα ενταθούν. Και η λιτότητα θα θεριέψει, και η ανεργία θα φουντώσει, και οι μισθοί και οι συντάξεις θα συρρικνωθούν περισσότερο, και οι νέοι θα ξενιτευτούν πιο μαζικά, και η καταρράκωση της χώρας δεν θα έχει τέλος.

Τότε, λοιπόν, θα χρειαστούμε την έντονη παρουσία του ΚΚΕ περισσότερο από ποτέ. Γιατί είναι η μόνη πολιτική δύναμη που λέει την αλήθεια και δεν στρογγυλεύει το λόγο του, που αγωνίζεται αποκλειστικά για το συμφέρον του λαού, που διαθέτει τα αναλυτικά εργαλεία και το επιστημονικό δυναμικό για να συμβουλεύσει και να προβλέψει γιατί μόνο αυτό μάχεται ενάντια στη διεθνή και ντόπια αλητεία που επιδιώκει να καρπωθεί τον πλούτο του τόπου και να εξαθλιώσει το λαό του.

Συνεπώς, είναι επιτακτική ανάγκη στις εκλογές που έρχονται, το ΚΚΕ να βγει όσο γίνεται πιο ενισχυμένο. Ατομική ευθύνη του καθένα μας είναι να συμβάλουμε σ' αυτό με τη ψήφο μας, γιατί έτσι γίνεται πιο δυνατός ο λαός και θα μπορεί να διεκδικεί αποφασιστικά τα δίκια του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ