Κυριακή 10 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
Κώστας Πετρόπουλος

Προπονητής Μπάσκετ

Sportidea

«Στις προηγούμενες εκλογές ο λαός ψήφισε αντιμνημονιακή παραμονή στην ΕΕ και την Ευρωζώνη. Αυτό δείχνει ότι είδε το όπλο που τον πυροβολεί, δηλαδή τα μνημόνια, αλλά δεν μπόρεσε να δει αυτόν που κρατάει το όπλο και που δεν είναι άλλος από μια χούφτα αδίστακτων πλουτοκρατών, τα συμφέροντα των οποίων διασφαλίζουν η ΕΕ με τους μηχανισμούς της και άλλοι διεθνείς ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί όπως το ΝΑΤΟ, το ΔΝΤ κ.ά.

Αυτή την πραγματικότητα την αναδεικνύει αταλάντευτα, ασυμβίβαστα και δυναμικά μόνο το ΚΚΕ. Ολες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, η κάθε μια για τους δικούς της λόγους, συσκοτίζουν αυτή την πραγματικότητα.

Τα αστικά κόμματα και η έρπουσα σοσιαλδημοκρατία το κάνουν αυτό συνειδητά, γιατί απρόκλητα εξυπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητα από τις θέσεις του, συμβάλλει σε αυτή τη συσκότιση και αποπροσανατολίζει το λαό, βαυκαλιζόμενος στις αυταπάτες του ότι μπορεί να διορθώσει τον καπιταλισμό και έτσι να δώσει φιλολαϊκή διέξοδο εντός ΕΕ και Ευρωζώνης. Οσον αφορά μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από αυτή την ιστορική ανευθυνότητα που επιδεικνύει απέναντι στο λαό, είναι και απρόβλεπτη η μετεξέλιξή του, που θα καθοριστεί τόσο από τη διαπάλη που μαίνεται στο εσωτερικό του, όσο και από την όψιμη διαπλοκή του με ένα γνωστό και μη εξαιρετέο τμήμα του ΠΑΣΟΚ.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι κρίσιμο ζήτημα. Ο ελληνικός λαός πρέπει να το σκεφτεί πολύ σοβαρά πριν ρίξει την ψήφο του στην κάλπη και να ενισχύσει το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ