Κυριακή 10 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
Στη μάχη με το ψηφοδέλτιο με πείσμα και αυταπάρνηση

Eurokinissi

Μιά βδομάδα έμεινε μέχρι την κάλπη. Χρέος μας ως το τελευταίο λεπτό είναι να δώσουμε με πείσμα και αυταπάρνηση τη μάχη του ψηφοδελτίου. Ηδη έχουμε μπει σ' αυτή τη μάχη. Να μη χαθεί ούτε μια ώρα, ούτε ένα λεπτό. Με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, για ΚΚΕ ισχυρό, για να είναι δυνατό το αντίπαλο δέος στο κεφάλαιο, την κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, να είναι δυνατός ο λαός, να βάλει τη δική του σφραγίδα στις εξελίξεις από τις 18 Ιούνη.

Οι εργατοϋπάλληλοι που υποφέρουν, αυτοί που δουλεύουν στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, οι άνεργοι, αυτοί που ταλαιπωρούνται στα μικρομάγαζα και που τους ονομάζουν μάλιστα και επιχειρηματίες, όλοι εκείνοι που έχουν δεχτεί συντριπτικά πλήγματα τα τελευταία (και όχι μόνο) χρόνια πρέπει να ξανασκεφτούν και να μετρήσουν πολύ σοβαρά την ψήφο τους στις 17 του Ιούνη. Να την μετρήσουν πάρα πολύ καλά και να σκεφτούν τη μεγάλη σημασία που έχει η κάλπη να αναδείξει πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ. Και γι' αυτό η δική μας ακούραστη δουλειά έχει τεράστια σημασία.

Το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» που θέτει η ΝΔ ή όπως το θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ «μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ», είναι και πλαστό και αποπροσανατολιστικό. Δεν ανταποκρίνεται στους πραγματικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, οι άλλοι λαοί της Ευρώπης από την όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης στην Ευρωζώνη, και ενώ αδύναμος κρίκος δεν είναι μόνο ή κυρίως η Ελλάδα, αλλά η Ισπανία και η Ιταλία, καθώς θα μεγαλώνει η απόσταση από τη Γαλλία και τη Γερμανία. Το ερώτημα είναι πώς θα βρεθεί ο λαός την επόμενη μέρα. Το πραγματικό δίλημμα είναι: Αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος ή εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων;

Και πρέπει να συζητήσουμε το γιατί εμείς λέμε ότι όποια κυβέρνηση και αν σχηματιστεί μετά τις εκλογές, όχι μόνο δεν πρόκειται να ανακόψει την επιδείνωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων, αλλά θα κλιμακώσει την επίθεση στο εισόδημα και στα δικαιώματα της πλειοψηφίας των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων. Γιατί καμία κυβέρνηση, ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε οικουμενική ή συνεργασίας με γειτονικές ή συγγενικές δυνάμεις, δεν πρόκειται να σώσει το λαό από τα βάσανα μιας -ελεγχόμενης ή μη- πτώχευσης. Οτι σε τέτοιο ενδεχόμενο ο λαός μόνο οργανωμένος στα συνδικάτα, στις μαζικές οργανώσεις, στις λαϊκές γειτονιές θα σωθεί με τα ίδια του τα χέρια εξασφαλίζοντας το ψωμί του, εξασφαλίζοντας τρόφιμα και φάρμακα. Και το ΚΚΕ θα είναι δίπλα του, μαζί του, όπως πάντα. Αλλά όσο πιο δυνατό είναι, τόσο ο λαός θα είναι πιο ικανός να αντιμετωπίσει την επίθεση.

Ο λαός πρέπει να πάρει την υπόθεση στα δικά του χέρια, στο χώρο δουλειάς και στη γειτονιά, αν δε θέλει να μετατραπεί σε παθητικό μοιρολάτρη, με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο. Η αντεπίθεση είναι μονόδρομος, η ευθύνη του ΚΚΕ ακόμα πιο μεγάλη. Αυτό το ΚΚΕ, που παίζει τον πρωτοπόρο ρόλο του, πάντα όρθιο και πιο δυνατό, χρειάζεται ο λαός, και το χρειάζεται τώρα, άμεσα, όχι αργότερα. Γιατί αύριο θα είναι αργά αν επικρατήσουν οι αυταπάτες που αφοπλίζουν το λαϊκό κίνημα. Και χρειάζεται το ΚΚΕ να είναι δυνατό και στη Βουλή για να μπορεί και απ' αυτό το χώρο να παλεύει για τα λαϊκά προβλήματα.

Η σωτηρία για το λαό προϋποθέτει να σηκώσει το ανάστημά του, να σταθεί με περηφάνια απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση, να γράψει στις σημαίες της πάλης του τη διεκδίκηση των σύγχρονων ρεαλιστικών κοινωνικών αναγκών που ανταποκρίνονται στον πλούτο που παράγεται. Τίποτα λιγότερο απ' αυτό. Μόνο ένα οργανωμένο εργατικό, λαϊκό κίνημα με το ΚΚΕ μπροστά, ισχυρό, μπορεί να εγγυηθεί ότι η θέση των εργαζομένων δε θα γίνει χειρότερη, ότι θα δυναμώνει το ρεύμα ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής, η προοπτική για άλλη πολιτική και δρόμο ανάπτυξης. Με πείσμα και αισιοδοξία μπορούμε να στείλουμε μήνυμα ελπίδας ότι ο λαός θα είναι στο προσκήνιο, θα γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων από τις 18 Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ