Σάββατο 9 Ιούνη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
ΠΑΣΟΚ
Επίθεση στο λαό με μέτρα και απειλές

Συμμετέχει με το δίπολο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στον εκβιασμό και τα ψευτοδιλήμματα

«Αν δεν εκτελεστεί η δανειακή σύμβαση οδηγούμαστε σε στάση πληρωμών. Τι θέλουμε να κάνουμε με την Ελλάδα τώρα; Θέλουμε να την κάνουμε Πολωνία του '81 ή Αργεντινή;». Με το συγκεκριμένο εκβιαστικό δίλημμα και τις παραπλανητικές υποσχέσεις για «αναθεώρηση των δυσμενών όρων» του μνημονίου επιχείρησε χτες ο Ευ. Βενιζέλος να τρομοκρατήσει το λαό και να υφαρπάξει την ψήφο του στις κάλπες του Ιούνη.

«Το μνημόνιο είναι οι όροι της δανειακής σύμβασης (...) Το ένα θέμα είναι η δημοσιονομική προσαρμογή, το άλλο θέμα είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές», ανέφερε ο Ευ. Βενιζέλος σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου στη Βέροια. Ουσιαστικά ξεκαθάρισε ότι η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ παραμένει αταλάντευτα προσαρμοσμένη στην υλοποίηση των ευρωενωσιακών πολιτικών ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του μεγάλου κεφαλαίου με παράλληλα μέτρα λιτότητας.

Για τη συνέχιση και υλοποίηση των βάρβαρων πολιτικών, ο Ευ. Βενιζέλος άφησε ανοιχτή τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε μια «κεντροαριστερή» ή «κεντροδεξιά» κυβέρνηση. Παρότι επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του για «μονομερή καταγγελία» του μνημονίου, έσπευσε να σημειώσει ότι μετά τις εκλογές θα δούμε «τα πράγματα υπεύθυνα και σοβαρά», γιατί «πρέπει να βρούμε μία κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης ή έστω μία διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τη φαιδρή θέση του ΣΥΡΙΖΑ για καταγγελία του μνημονίου με ταυτόχρονη διαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, επιδίωξε να αναγάγει τη θέση του ΠΑΣΟΚ για «αναθεώρηση των όρων της σύμβασης, όπως προβλέπει η σύμβαση» (!) σαν «μοναδική λύση» σε μια προσπάθεια να εγκλωβίσει τα λαϊκά στρώματα στο μονόδρομο της ευρωενωσιακής σφαγής.

Σ' αυτό το πλαίσιο απείλησε τα λαϊκά στρώματα να γονατίζουν μπροστά στα νέα μέτρα γιατί όπως ισχυρίστηκε «το να μειωθεί το εισόδημα του πολίτη είναι δραματικό, το να πτωχεύσει η χώρα είναι ιστορικά καταστροφικό», και υποστήριξε:

«Εάν τα ελλείμματα δεν μας τα χρηματοδοτήσουν οι Ευρωπαίοι με το δάνειο πρέπει να τα βρούμε μόνοι μας. Πώς; Με μεγαλύτερους φόρους, με μικρότερες δαπάνες. Δηλαδή πρέπει η δημοσιονομική προσαρμογή, τελικά, αντί να γίνει σε δύο - δυόμισι συν τρία πεντέμισι χρόνια, θα γίνει σε πεντέμισι μέρες. Και αυτό σημαίνει περικοπή μισθών, περικοπή συντάξεων, υπερφορολόγηση»... Επιχείρησε επί της ουσίας να κρύψει ότι με την πολιτική του οδηγεί τους εργαζομένους σε νέα χρεοκοπία, σε ακόμα μεγαλύτερη έκρηξη της ανεργίας, σε μισθούς και συντάξεις πείνας.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Ευ. Βενιζέλος ισχυρίστηκε ότι αν είχε αναλάβει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ το 2007 «τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά» και επιχείρησε παράλληλα να σπείρει αυταπάτες για «αναγέννηση» του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές προκειμένου να «εκφράζει την Ευρωπαϊκή Σοσιαλιστική Αριστερά, την Κεντροαριστερά». Δηλαδή με νέο «μανδύα» στα πλαίσια της αναδιάταξης του αστικού πολιτικού συστήματος θα συνεχίσει την ταξική πολιτική υπέρ του κεφαλαίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κύριε Βενιζέλε, μας κακομαθαίνετε...(2013-05-30 00:00:00.0)
Επίδειξη υπευθυνότητας απέναντι στην πλουτοκρατία(2012-06-18 00:00:00.0)
Κάλεσμα συστράτευσης στα κόμματα του ευρωμονόδρομου(2012-06-12 00:00:00.0)
Θέλει συγκυβέρνηση για «λιτότητα και ανάπτυξη»(2012-06-10 00:00:00.0)
Αναπαλαιώνεται για να διατηρήσει ρόλο(2012-05-12 00:00:00.0)
«Πλατφόρμες» για σοβάντισμα της σοσιαλδημοκρατίας(2012-02-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ