Σελ. /56
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 9 Ιούνη 2012 - 1η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11277

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ - ΦΑΡΜΑΚΟ
Η βαρβαρότητα πνίγει τα Ατομα με Αναπηρία

ΣΕΛ.  3
ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΤΕΣ
Δουλεύουν για τα κόμματα του ευρωμονόδρομου

ΣΕΛ.  17

Το δίλημμα για το λαό είναι εξαθλίωση ή αντεπίθεση με ισχυρό ΚΚΕ

Τα εργατικά λαϊκά στρώματα, οι ριζοσπάστες αριστεροί έχουν κάθε λόγο να εμπιστευτούν το ΚΚΕ, να του δώσουν δύναμη για να μπορεί από καλύτερες θέσεις να οργανώσει την πάλη του λαού και την αντεπίθεσή του

Το δίλημμα για το λαό είναι εξαθλίωση ή αντεπίθεση με ισχυρό ΚΚΕ. Η κεντροδεξιά και κεντροαριστερή κυβέρνηση δεν μπορούν ούτε να τον απαλλάξουν από τα μνημόνια, ούτε να τον ανακουφίσουν και πολύ περισσότερο να τον προστατέψουν από τον ορατό κίνδυνο της νέας χρεοκοπίας που φέρνει η όξυνση της κρίσης στην Ευρωζώνη, τη στιγμή μάλιστα που κρύβουν τις αιτίες που τη δημιουργούν. Τα εργατικά λαϊκά στρώματα, οι ριζοσπάστες αριστεροί έχουν κάθε λόγο να εμπιστευτούν το ΚΚΕ, να του δώσουν δύναμη για να μπορεί από καλύτερες θέσεις να οργανώσει την πάλη του λαού και την αντεπίθεσή του. Με πείσμα και αισιοδοξία να στείλουμε μήνυμα ελπίδας ότι ο λαός θα γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων από τις 18 Ιούνη.


ΣΕΛ.  6  -  11

Για την επόμενη μέρα

Η επιδείνωση της καπιταλιστικής κρίσης στην Ισπανία και η ενδυνάμωση των ανησυχιών για επέκτασή της στην Ιταλία προκαλούν έντονες αναταράξεις στο ευρωοικοδόμημα, καθώς οξύνονται οι αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί για τον επιμερισμό της ζημιάς. Την ίδια ώρα, τα σενάρια αποπομπής της Ελλάδας από το ευρώ είναι στην ημερήσια διάταξη. Η κρίση είναι τόσο βαθιά και παρατεταμένη που αδυνατούν να τη διαχειριστούν. Το ΚΚΕ έγκαιρα είχε προβλέψει τέτοια ενδεχόμενα, δηλαδή η εργατική τάξη και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα να βρεθούν μπροστά στο ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, ή στα πλαίσια της αστικής διαχείρισης της κρίσης, με νέο μεγάλο «κούρεμα» του χρέους. Και οι δύο εκδοχές θα φέρουν αντικειμενικά μια νέα, ακόμη πιο απότομη και τεράστια καταστροφή στις λαϊκές δυνάμεις, με νέα πιο βάρβαρα μέτρα. Να γιατί λέμε ότι το ερώτημα είναι πώς θα βρεθεί ο λαός την επόμενη μέρα. Το πραγματικό δίλημμα είναι: Αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος ή εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων. Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να σκέφτονται τα παραπάνω ζητήματα για την επομένη των εκλογών. Να έχουν καθαρό πως μόνο ένα οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα με το ΚΚΕ μπροστά, ισχυρό, μπορεί να εγγυηθεί ότι η θέση των εργαζομένων δε θα γίνει χειρότερη, ότι θα δυναμώνει το ρεύμα ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής, η προοπτική για άλλη πολιτική και δρόμο ανάπτυξης. Και αυτά αποτελούν το πραγματικό κριτήριο ψήφου.



ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ
Αλωνίζουν ξένοι συνοριοφύλακες

ΣΕΛ.  39
ΣΥΡΙΑ
Ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις και παζάρια

ΣΕΛ.  43
ΝΔ
Ασφάλεια για την πλουτοκρατία

ΣΕΛ.  10
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ετοιμότητα για την υπεράσπιση της ΣΣΕ

ΣΕΛ.  15
ΣΥΡΙΖΑ
Υπόσχεται «πανηγύρι» στους εφοπλιστές

ΣΕΛ.  11
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Θεριεύει το νέο κύμα αλληλεγγύης

ΣΕΛ.  16
ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Τους ξανακαλούν σε απογραφή

Δραματικές καθυστερήσεις στα επιδόματα, υπέρογκα ποσά για τις απαραίτητες αιμοκαθάρσεις και ταλαιπωρία. Αυτή είναι η κατάσταση για χιλιάδες χρονίως πάσχοντες, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι όχι μόνο με τις σοβαρές παθήσεις τους, αλλά και με τις εγκληματικές συνέπειες της βάρβαρης πολιτικής που εμπορεύεται υπηρεσίες Υγείας, φάρμακα και θεραπείες.


ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ