Πέμπτη 10 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Συνεχίζουν για 42η μέρα την απεργία

Νέο συλλαλητήριο αλληλεγγύης οργανώνει το Σάββατο το ΠΑΜΕ

Σταθερά και αταλάντευτα συνεχίζουν για 42η μέρα τον απεργιακό τους αγώνα οι 41 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου (ΒΙΠΕ), ενάντια στις μειώσεις μισθών κατά 22% που εφάρμοσε το τελευταίο 15ήμερο του Μάρτη η εργοδοσία της ΕΠΑΝΑ ΑΕ (συμφερόντων Μπόμπολα), στηριζόμενη στο νόμο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, καθώς και ενάντια στις απολύσεις.

Αποφασιστικά όμως απαντούν και στις προσπάθειες της εργοδοσίας να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει απεργούς ώστε να γυρίσουν στη δουλειά.

Συγκεκριμένα, χτες το πρωί, η διευθύντρια της επιχείρησης επικαλέστηκε καταγγελίες εργαζομένων ότι δήθεν θέλουν να εργαστούν αλλά η σωματειακή επιτροπή δεν τους το επιτρέπει ασκώντας τους τρομοκρατία, χωρίς ωστόσο να αναφέρει ποιοι έκαναν τις καταγγελίες. Μάλιστα, θέλοντας να σπάσει την απεργία κινητοποίησε γνωστούς επίδοξους απεργοσπάστες - τσιράκια της.

Και αυτή η προσπάθεια όμως έπεσε στο κενό χάρη στην αποφασιστική στάση και απάντηση που έδωσαν οι απεργοί της ανακύκλωσης έξω από την πύλη του εργοστασίου.

Η σωματειακή επιτροπή του εργοστασίου της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων αμέσως κάλεσε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων ενημερώνοντάς τους για τις εξελίξεις και καταγγέλλοντας τις υπονομευτικές προσπάθειες της εργοδοσίας να σπάσει τον αγώνα τους.

Οι εργαζόμενοι ομόφωνα σχεδόν (με 1 ψήφο κατά) αποφάσισαν τη συνέχιση του απεργιακού τους αγώνα. Επίσης, αποφάσισαν από σήμερα κλιμάκια των απεργών μαζί με το ΠΑΜΕ και το σωματείο τους (Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων) να περιοδεύσουν στους χώρους δουλειάς και τα εργοστάσια της ΒΙΠΕ καλώντας τους εργαζόμενους να τους συμπαρασταθούν στον αγώνα που κάνουν συμμετέχοντας και στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης που διοργανώνει η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, το Σάββατο 12 Μάη, στις 11 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας.

Χτες, νωρίτερα το πρωί, οι απεργοί μαζί με το σωματείο τους και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο κεντρικό κατάστημα της ΔΕΗ στο Ηράκλειο επιτυγχάνοντας την αναστολή κάθε απόπειρας διακοπής ρεύματος σε σπίτι απεργού για όσο τουλάχιστον διαρκεί η απεργία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ