Πέμπτη 10 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ
Ετοιμάζουν καταγγελία της ΣΣΕ

Μετά την καταγγελία της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, την απόφασή τους να προχωρήσουν σε καταγγελία της κλαδικής ΣΣΕ ανακοίνωσαν και οι οργανώσεις των εργοδοτών στον επισιτισμό.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες σε συνάντηση με την Ομοσπονδία του κλάδου οι εργοδότες είχαν απαιτήσει μείωση μισθών 15%, κατάργηση όλων των ειδικοτήτων - πλην σερβιτόρων και μαγείρων με πτυχίο - και υπαγωγή των εργαζομένων στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, κατάργηση επιδομάτων και όλων των θεσμικών όρων της κλαδικής ΣΣΕ. Διευθέτηση του χρόνου εργασίας με διευθυντικό δικαίωμα. Κατάργηση της προϋπηρεσίας.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής δηλώνει ότι τα επιχειρησιακά Σωματεία και οι εργαζόμενοι του κλάδου στην Αττική, όχι μόνο δε θα επιτρέψουν να προχωρήσουν οι αντεργατικές μεθοδεύσεις, αλλά θα οργανώσουν και θα πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις σε Ξενοδοχεία και Επισιτισμό, υπερασπίζοντας τις συλλογικές συμβάσεις και την επιβίωση των οικογενειών τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ