Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Μάη 2012 - αριθ. φύλλου: 11252

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΟΠΥΥ
Κίνδυνος να σταματήσουν και οι ελάχιστες παροχές

ΣΕΛ.  12
ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ
Αβάσταχτο κόστος για τα απαραίτητα φάρμακα

ΣΕΛ.  12

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΛΑΪΚΗ η κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

ΚΚΕ: Με τις δηλώσεις του σήμερα ο Αλ. Τσίπρας χρησιμοποίησε για την επόμενη εκλογική μάχη την εντολή που πήρε, κάνοντας επιμέρους προτάσεις με στοχευμένο προεκλογικό διάγγελμα στους πιο απελπισμένους, για να τους παραπλανήσει και να υποκλέψει ψήφους.

Μία κυβέρνηση δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τέσσερα - πέντε ζητήματα, αλλά τα πάντα. Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ συγκαλύπτουν τη γενικευμένη αντιλαϊκή επίθεση των μονοπωλίων και των κομμάτων τους, τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, όπως είναι η «Στρατηγική ΕΕ 2020», πολιτικές που είναι ενσωματωμένες και στο μνημόνιο και στη δανειακή σύμβαση, ενώ αναγνωρίζουν το χρέος που θα πληρώσει ο λαός. Αφήνουν ανοιχτό το δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων, αφήνουν στο απυρόβλητο τις αντιδραστικές αλλαγές στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια. Οι διακηρύξεις για «παραγωγική ανασυγκρότηση» σημαίνουν καπιταλιστική ανάπτυξη. Η πρόταση για τις τράπεζες εξαπατά τους μικρομεσαίους. Δεν είπε κουβέντα για το ΝΑΤΟ και τους κινδύνους πολέμου. Παρέπεμψε την έξοδο από την κρίση στην ΕΕ. Αλλά η μάχη κρίνεται πρώτα απ' όλα μέσα στην Ελλάδα.


ΣΕΛ.  6  -  10

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Απεργία κλάδων στις 15 Μάη

Εντείνεται η δραστηριότητα των ταξικών δυνάμεων στους κλάδους όπου έχει παρθεί απόφαση για απεργία στις 15 Μάη. Αποφάσεις για 24ωρη απεργία έχουν πάρει η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας και η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, ενώ για 48ωρη η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά.


ΣΕΛ.  13

Θέλουν λύση από το θύτη

Ο Αλ. Τσίπρας, προβάλλοντας τους προγραμματικούς άξονες της κυβερνητικής λύσης που την προτείνει ως μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, παρέπεμψε ταυτόχρονα την έξοδο από την κρίση στην Ευρωπαϊκή Ενωση. «Η κρίση δεν αποτελεί ελληνική ιδιαιτερότητα, είναι κρίση ευρωπαϊκή και σε ευρωπαϊκό πλαίσιο πρέπει να αναζητηθεί λύση». Αρα εγκλωβίζει το λαό που είναι θύμα της ΕΕ να αναζητεί και να περιμένει λύσεις από το θύτη του, το συνασπισμένο ευρωενωσιακό κεφάλαιο, εδώ είναι και οι καπιταλιστές της Ελλάδας, που έφερε την κρίση. Τέτοια κυβέρνηση θέλει και προτείνει. Και σπέρνει αυταπάτες για αλλαγές φιλολαϊκές στην ΕΕ λόγω εκλογής του Ολάντ στη Γαλλία, όταν ήδη έχουν δρομολογηθεί συζητήσεις μεταξύ Γαλλίας - Γερμανίας για τόνωση της καπιταλιστικής ανάπτυξης από την ΕΕ. Ο λαός πρέπει να πάρει διαζύγιο απ' όσους τον καλούν να συνεχίσει στον εφιαλτικό «ευρωμονόδρομο», είτε φορούν μνημονιακό είτε αντιμνημονιακό προσωπείο. Η μάχη κρίνεται πρώτα απ' όλα μέσα στην Ελλάδα και όχι μόνο στην ΕΕ. Εξάλλου, ο περιβόητος «ευρωπαϊκός άνεμος» που δήθεν φέρνει ο Ολάντ, δεν αφορά τους λαούς, αλλά την αντιπαράθεση των μονοπωλίων κάθε χώρας για κυριαρχία.



ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΦΑΓΕ»
Συνεχίζουν την απεργία

ΣΕΛ.  13
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Συγχαρητήρια μηνύματα στο ΚΚΕ

ΣΕΛ.  3
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΣ
Προανήγγειλε απολύσεις

ΣΕΛ.  15
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Δώρο στους σχολάρχες λίγο πριν φύγει

ΣΕΛ.  13
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Με τα δικά μας όργανα πάλης στην αντεπίθεση

Οι παρατάξεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, οι σκόρπιες ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΕΑΑΚ, σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, αποφάσισαν μόνοι τους, μακριά από τους φοιτητές και τους συλλόγους τους, να γίνουν οι φοιτητικές εκλογές στις 16 Μάη.

Να κάνουμε και τις φοιτητικές εκλογές έναν αγωνιστικό σταθμό μέσα στη γενικότερη πορεία αναμέτρησης με το κεφάλαιο και την αντιλαϊκή πολιτική.


ΣΕΛ.  14

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ