Πέμπτη 10 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Απεργούν σήμερα και αύριο ενάντια στις μειώσεις μισθών

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνει η ΔΑΣ

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στις συνεταιριστικές επιχειρήσεις με αιχμή διεκδίκησης την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους, χωρίς καμία μείωση των μισθών. Η απεργία προκηρύχθηκε στο φόντο των αντεργατικών επιδιώξεων από την εργοδοσία (ΠΑΣΕΓΕΣ) που μεθοδεύει την κατάργηση της κλαδικής σύμβασης και απαιτεί μειώσεις μισθών έως 50%.

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη της ΔΑΣ απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής. Καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου και τους εργαζόμενους να κάνουν δικιά τους υπόθεση την απεργία, την οργάνωση του αγώνα και την αντίσταση στη μείωση των μισθών που επιδιώκει το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του σε συμμαχία με την ΕΕ.

«Η ΠΑΣΕΓΕΣ - σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ - απαιτεί κατάργηση της κλαδικής μας σύμβασης και μειώσεις μισθών από 45 έως 50%. Σε απόλυτη σύμπνοια με τις κυβερνήσεις του ευρωμονόδρομου επιδιώκει μέτρα που θα μας οδηγήσουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Η μοναδική μας απάντηση πρέπει να είναι οργανωμένος και συντονισμένος αγώνας». Επισημαίνει τις σοβαρές ευθύνες της διοίκησης της ΟΣΕΓΟ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) στους συνεταιριστικούς υπαλλήλους που όλο το προηγούμενο διάστημα παζάρευε με την ΠΑΣΕΓΕΣ και έβαζε πλάτη στη σφαγή των μισθών. Μάλιστα, όπως σημειώνει, «ενώ το συνέδριο της ΟΣΕΓΟ, που έγινε πριν λίγους μήνες, είχε ομόφωνη απόφαση ότι δεν θα δεχθεί ούτε ένα ευρώ παραπέρα μείωση στους μισθούς μας, το ΔΣ στη συνέχεια υπαναχώρησε και αντιπρότεινε μείωση μισθών από 15 έως 35%. Αντί να οργανώσει τον αγώνα μας, παζάρευε με την ΠΑΣΕΓΕΣ για το πόσα θα χάσουμε. Είναι καθαρό ότι η στάση της ΟΣΕΓΟ υπονομεύει την ενότητα και τον αγώνα μας. Καμία εμπιστοσύνη δεν πρέπει να υπάρχει απέναντι σε αυτές τις παρατάξεις. Κάθε στιγμή είναι έτοιμες να συμβιβαστούν».

Η υπονομευτική στάση των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού αναδείχτηκε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στην πτηνοτροφική συνεταιριστική επιχείρηση «ΠΙΝΔΟΣ» στα Γιάννενα, όπου καταγγέλθηκε η ανοιχτή υπονόμευση της 48ωρης απεργίας από τον αντιπρόεδρο της ΟΣΕΓΟ και πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου (ΠΑΣΚΕ) που σε συνεννόηση με την εργοδοσία της «ΠΙΝΔΟΥ» μετέτρεψαν τη 2η μέρα της 48ωρης απεργίας σε 4ωρη στάση εργασίας...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ