Τετάρτη 9 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΦΑΓΕ»
Συνεχίζουν την απεργία ενάντια στις απολύσεις

Σήμερα νέα γενική συνέλευση των εργαζομένων

Από την προχτεσινή γενική συνέλευση των εργαζομένων στην πύλη του εργοστασίου
Από την προχτεσινή γενική συνέλευση των εργαζομένων στην πύλη του εργοστασίου
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και χτες η απεργία των εργαζομένων στη «ΦΑΓΕ», παρά και ενάντια στην απόπειρα της εργοδοσίας να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό. Οι εργαζόμενοι, παρά τις δυσκολίες και την τρομοκρατία, απήργησαν για δεύτερη μέρα, υλοποιώντας την απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, ενώ σήμερα, τρίτη μέρα της απεργίας τους, στις 8 το πρωί ανανεώνουν το ραντεβού τους έξω από την πύλη για νέα Γενική Συνέλευση, στην οποία θα αποφασίσουν για την εξέλιξη των κινητοποιήσεών τους.

Οι εργαζόμενοι της «ΦΑΓΕ» απεργούν ενάντια στις 29 νέες τρομοκρατικές απολύσεις που έκανε η εργοδοσία, που ανεβάζουν το συνολικό αριθμό των απολύσεων, από το 2008, πάνω από 200. Απαιτούν να πάρει πίσω τις απολύσεις, να δεσμευτεί ότι δε θα προχωρήσει σε νέες, ότι θα σταματήσει η εκ περιτροπής εργασία στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Αμύνταιο Φλώρινας και σε κανένα εργοστάσιο της «ΦΑΓΕ» δε θα γίνουν μειώσεις μισθών. Επίσης, καλούν την εργοδοσία να υπογράψει διμερή σύμβαση με το Σωματείο που να εγγυάται τα δικαιώματα των κλαδικών συμβάσεων.

Από τα ξημερώματα χτες το πρωί, οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του Σωματείου βρίσκονταν έξω από τις πύλες περιφρουρώντας την απεργία. Η εργοδοσία, ωστόσο, δε στάθηκε με σταυρωμένα τα χέρια και επιδίωξε να σπάσει την απεργία, χρησιμοποιώντας ως απεργοσπαστικό μηχανισμό τους εργολάβους οδηγούς και αντιπροσώπους, οι οποίοι και επιχείρησαν να μπουν μέσα στο εργοστάσιο. Ωστόσο, η ψύχραιμη στάση της διοίκησης του Σωματείου είχε ως συνέπεια να μη γίνουν πράξη τα σχέδια της εργοδοσίας. Μάλιστα, το Σωματείο κάλεσε τους οδηγούς - αντιπροσώπους να πορευτούν μαζί με τους εργαζόμενους, ενάντια στον κοινό αντίπαλο, που δεν είναι άλλος από την εργοδοσία.

«Κανείς εργαζόμενος δεν έχει μπει για δουλειά», τόνισε με δήλωσή του ο Απ. Γαρμπής, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της «ΦΑΓΕ», προσθέτοντας: «Η εργοδοσία δεν το άφησε αυτό έτσι. Προσπάθησε να δημιουργήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, βάζοντας μπροστά τους εργολάβους αντιπρόσωπους, οδηγούς των φορτηγών. Δεν το πέτυχε, όμως, σίγουρα, δε θα το βάλει κάτω, χρειάζεται και πιο αποφασιστική συμμετοχή στην απεργία και στην περιφρούρησή της».

Κανένα φορτηγό δε βγήκε έξω για διακίνηση, εκτός από ένα που θα πήγαινε γιαούρτια και γάλατα στους ασθενείς του νοσοκομείου «Αγ. Σάββας», δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη των απεργών στα λαϊκά στρώματα.

Την αλληλεγγύη τους στους απεργούς της «ΦΑΓΕ», εκφράζουν και οι εργαζόμενοι στην ΕΒΓΑ, που ανήκουν στον ίδιο όμιλο (Φιλίππου).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ