Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 10 Μάη 2012 - αριθ. φύλλου: 11253

Ο λαός να σηκώσει κεφάλι

Πολλές Σειρήνες των αστικών επιτελείων, χρησιμοποιώντας και δημοσκοπήσεις - παγίδες για το λαό, πασχίζουν να επιβάλουν στη λαϊκή συνείδηση ότι το πολιτικό σκηνικό πλέον έχει διαμορφωθεί, με στόχο να ανακόψουν την τάση ριζοσπαστικοποίησης εργατικών δυνάμεων, λαϊκών δυνάμεων. Αυτό επιδιώκουν και με τις ενδεχόμενες νέες εκλογές. Αυτό που πασχίζουν να επιβάλουν, επιδιώκοντας να αναμορφώσουν, να ανακαινίσουν, το αστικό πολιτικό σύστημα, είναι, αντικαθιστώντας τη φθαρμένη δικομματική εναλλαγή ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στην κυβέρνηση, να καθιερώσουν το νέο δίπολο «δεξιά - αριστερά». Που βολεύει τη δεξιά με κορμό τη ΝΔ στον πόλεμο της κατσαρόλας και την αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, να χρησιμοποιεί τον πόλεμο της κατσαρόλας για να χειραγωγεί, να εγκλωβίζει εργατικές, λαϊκές δυνάμεις στο σύστημα. Ωμός εκβιασμός για να βάλουν το λαό στη στρούγκα. Το έργο το έχουμε ξαναδεί στην κάλπικη αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Του ΠΑΣΟΚ προπαγάνδα ήταν το «δεξιά - αντιδεξιά». Το ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποιώντας τη ΝΔ (δεξιά) σαν αντιλαϊκό μπαμπούλα, εγκλώβιζε λαϊκές δυνάμεις στην πολιτική του χειραγωγώντας τες στο σύστημα. Του ΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα είναι το «δεξιά - αριστερά». ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ θέλει να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός να κλείσει τ' αυτιά του στις σειρήνες. Τώρα να σηκώσει ανάστημα σ' αυτά τα αντιλαϊκά σχέδια. Να σηκώσει ανάστημα ενάντια στην πολιτική που συνθλίβει τη ζωή του. Να εμποδίσει τους σχεδιασμούς της ανακαίνισης του αστικού πολιτικού συστήματος, κάνοντας αδύναμους τους δύο «νέους» πόλους. Τώρα, ακόμη πιο αποφασιστικά συμπόρευση με το ΚΚΕ.


ΚΚΕ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ!

Στην κοροϊδία των διερευνητικών εντολών, όπου ο ένας προσπαθεί να ρίξει στον άλλο την ευθύνη για τη μη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, εκλογές, για να παρέμβει ο λαός.


ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Πιο «ευέλικτο» και πιο δολοφονικό

Επαναβεβαίωση του ρόλου του ως «σιδερένιας γροθιάς» του ιμπεριαλιστικού συστήματος και ταυτόχρονα ως πεδίου διευθέτησης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιθέσεων, θα αποτελέσει η 25η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο των ΗΠΑ, στις 20-21 Μάη.


ΣΕΛ.  10

Συνέντευξη Τύπου της Αλέκας Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τις πολιτικές εξελίξεις σήμερα Πέμπτη, στη 1 το μεσημέρι, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό.


Να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής

Τηλεοπτικό σόου έχουν γίνει οι διερευνητικές εντολές για το σχηματισμό κυβέρνησης και υποκρισία των κομμάτων που την παίρνουν και την αφήνουν, στο όνομα τήρησης των αστικών θεσμών που καθόλου δε νοιάζονται για την τύχη του λαού, αλλά των μεγαλοεπιχειρηματιών. Ολοι οι αρχηγοί κομμάτων και του ΣΥΡΙΖΑ, ορκίζονται στο λαό που ψήφισε να βγάλουν τη χώρα από την κρίση, δηλαδή τους μεγαλοεπιχειρηματίες δίνοντας όρκους πίστης στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Ολα τα κόμματα, με κοινό στρατηγικό σημείο την ευρωενωσιακή τους στρατηγική κοροϊδεύουν το λαό με τα παιχνίδια τακτικής που αναπαράγουν το κάλπικο για το λαό δίλημμα «μνημονιακοί-αντιμνημονιακοί» ή «αριστερά-δεξιά» κυβέρνηση που βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τον εγκλωβίσουν ακόμη πιο βαθιά σε εχθρικά για τον ίδιο σχέδια. Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες, η παρέμβαση του ΚΚΕ, που ζήτησε χτες «Εκλογές ΤΩΡΑ», αποκτά ξεχωριστή σημασία, από τη σκοπιά του πραγματικού λαϊκού συμφέροντος. Να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής.



ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Απεργία κλάδων στις 15 Μάη

ΣΕΛ.  13
ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2012
Αποδεκατισμένη η Πυροσβεστική

ΣΕΛ.  18
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Απεργούν ενάντια στις μειώσεις μισθών

ΣΕΛ.  13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΦΑΓΕ
Κλιμακώνουν συσπειρωμένοι στο σωματείο τους

ΣΕΛ.  12
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ - ΤΕΙ
Χωρίς χρηματοδότηση από τον Ιούλη

ΣΕΛ.  17
ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
Αρπάζει τις μισές συντάξεις των νοσηλευομένων

ΣΕΛ.  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ