Τετάρτη 2 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ
Ζητούν σωτηρία των επιχειρήσεών τους

Με τα γνωστά εκβιαστικά διλήμματα περί της ανάγκης οι εργαζόμενοι να αποδεχτούν μείωση στους μισθούς τους για τη «σωτηρία» των επιχειρήσεων αλλά και των ίδιων, για «στήριξη του τουρισμού», και άλλα τέτοια, προσήλθαν την περασμένη Δευτέρα οι ξενοδόχοι στην πρώτη διαπραγματευτική συνάντηση για την κλαδική ΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Υπενθυμίζεται, ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων κατήγγειλε την κλαδική ΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων η οποία έληγε το Δεκέμβρη του 2012 αξιώνοντας δραστική μείωση μισθών.

Την ίδια ώρα εκατοντάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι και εργαζόμενοι στον επισιτισμό που συσπειρώνονται στο κλαδικό συνδικάτο της Αθήνας και τα επιχειρησιακά σωματεία διαδήλωναν κάτω από τα γραφεία των ξενοδόχων (στο πλαίσιο 4ωρης στάσης εργασίας) ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν καμία μείωση μισθών. Στη συνάντηση οι ξενοδόχοι δεν άνοιξαν τα χαρτιά τους σε ό,τι αφορά το ποσοστό της μείωσης που επιθυμούν, το οποίο και θα ανακοινώσουν μετά τις εκλογές, προσδοκώντας προφανώς να έχουν στο πλευρό τους εκείνη την κυβέρνηση που θα στηρίξει «τις προσπάθειές τους». Εμφανίστηκαν προκλητικοί, ισχυριζόμενοι ότι η προηγούμενη κλαδική ΣΣΕ εφαρμόστηκε λόγω της βούλησης του ΔΣ της Ομοσπονδίας των ξενοδόχων, ενώ εκτός από τη μείωση μισθών έβαλαν και ζήτημα κατάργησης επιδομάτων που απορρέουν από την ΣΣΕ.

Ο Ν. Παπαγεωργίου, από την πλευρά του ΠΑΜΕ υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται για την κρίση και δεν πρόκειται να αποδεχτούν καμία μείωση των μισθών τους για τα κέρδη των ξενοδόχων. Σε αυτή την κατεύθυνση οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα θα οργανώσουν τον αγώνα των εργαζομένων. Οπως άλλωστε υπογράμμισε, η μάχη για την υπογραφή της ΣΣΕ δε θα δοθεί στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων αλλά μέσα στους χώρους δουλειάς και τους δρόμους. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει προκηρυχθεί 24ωρη απεργία στις 15 Ιούνη, 48ωρη απεργία στις 10 και 11 Ιούλη, ενώ έχει παρθεί απόφαση για προκήρυξη 24ωρης απεργίας στα μέσα του Μάη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ