Τετάρτη 2 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αποκαλύφθηκαν τα ΜΜΕ της πλουτοκρατίας

Τα πλάνα από τις συγκεντρώσεις σε «Χαλυβουργία» ...

*

Τα πλάνα από τις συγκεντρώσεις σε «Χαλυβουργία» ...
Φανερά ενοχλημένοι οι επιχειρηματίες ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, για την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στις πύλες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», για το περιεχόμενο, τα μηνύματα και τα αιτήματα των χιλιάδων διαδηλωτών, είτε αποσιώπησαν, είτε ανέφεραν ως «μποτιλιάρισμα» τη μαζική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, δεκάδων συνδικάτων και μαζικών φορέων. Ολοι αυτοί «είδαν» μόνο τη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΕΚΑ, που οργανώθηκε για να εκφράσει αγωνία για ... την «έλλειψη ανταγωνιστικότητας» και τη διάλυση της «κοινωνικής συνοχής».

Αλλά ας αφήσουμε το τύπο της «ενημέρωσης» που υπηρετούν να μιλήσει από μόνος του:

Το site της «Καθημερινής» «πληροφορεί» τους αναγνώστες του: «Από την πλευρά του, το ΠΑΜΕ αναφέρει ότι "οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία, που βρίσκονται σε απεργία πάνω από έξι μήνες, δείχνουν το δρόμο" και ζητά να υπάρξουν "πολλές Χαλυβουργίες"». Δεν αναφέρει καν ότι εκεί έγινε η απεργιακή συγκέντρωση, όπου συνέρρευσαν χιλιάδες διαδηλωτές και λαϊκές οικογένειες από όλη την Αττική και βέβαια δεν υπάρχει καμιά φωτογραφία.

Ως μποτιλιάρισμα «είδε» το «in.gr» την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ενώ δημοσίευσε φωτογραφία αρχείου, που δείχνει καμιά δεκαριά ανθρώπους έξω από την πύλη του εργοστασίου: «Λόγω της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας έχει δημιουργηθεί ουρά χιλιομέτρων από αυτοκίνητα, στο ρεύμα της εθνικής οδού προς Κόρινθο». Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η σχετική είδηση στο «skai.gr». Στο μεταξύ, στην πρωινή εκπομπή «Σκάι τώρα» οι ακροατές ενημερώνονταν, ότι έχει δημιουργηθεί ουρά 5 χιλιομέτρων στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου λόγω της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ και έδιναν οδηγίες για εναλλακτικές διαδρομές.

... και Αθήνα εξηγούν από μόνα τους γιατί τα αστικά ΜΜΕ επέλεξαν να προβάλουν τη δεύτερη

Eurokinissi

... και Αθήνα εξηγούν από μόνα τους γιατί τα αστικά ΜΜΕ επέλεξαν να προβάλουν τη δεύτερη
Τη συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας «πρόσεξε» «ΤΟ ΒΗΜΑ.gr» και μάλιστα υπό τον τίτλο: «Μικρή συμμετοχή και μικροεπεισόδια στην πορεία της Πρωτομαγιάς». Κάτω - κάτω στις σελίδες της πολιτικής το site φιλοξενεί τη δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και το «ρεπορτάζ» αναφέρει: «Λόγω της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας έχει δημιουργηθεί ουρά χιλιομέτρων από αυτοκίνητα, στο ρεύμα της εθνικής οδού προς Κόρινθο».

Αγωνία για την «ανταγωνιστικότητα»

Καθόλου τυχαίο δεν ήταν ότι η συγκέντρωση που πρόβαλαν τα αστικά ΜΜΕ σχεδόν αποκλειστικά ήταν αυτή που έγινε στο κέντρο της Αθήνας, αφού αυτή κατέγραφε ανησυχίες παρόμοιες με αυτές της μεγαλοεργοδοσίας. Το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είναι αποκαλυπτικό του ρόλου που παίζουν αυτές οι ηγεσίες στο εργατικό κίνημα. Σε αυτό εκφράζουν την αγωνία τους για την «έλλειψη ανταγωνιστικότητας, το τεράστιο χρέος και τα ελλείμματα» εκτιμώντας ότι γι' αυτά «δεν ευθύνονται οι μισθοί, οι συντάξεις, οι απλοί άνθρωποι του μόχθου και της βιοπάλης, ή τα Συνδικάτα». Ακόμα, εκφράζεται η ανάγκη αντίστασης «στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές», επειδή «διαλύουν την κοινωνική συνοχή».

Τέλος, επιβεβαιώθηκε η κοροϊδία την οποία πολλοί κάνουν επάγγελμα για να υφαρπάξουν όσες περισσότερες ψήφους μπορούν. Ετσι, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ (την ώρα που ο Τσίπρας δηλώνει ξεκάθαρα ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ενωση) φωνάζαν χτες το σύνθημα «Ούτε ΔΝΤ, ούτε και ΕΕ»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ