Παρασκευή 6 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Αντιλαϊκό σάρωμα μέχρι και μετά την κάλπη

Στην Κύπρο από χτες ο Λ. Παπαδήμος

Δεν υπάρχει «ενδεχόμενη χαλάρωση του κυβερνητικού έργου, (...) Τις επόμενες βδομάδες η κυβέρνηση θα εστιάσει σε ζητήματα που συνδέονται με την πιστή εφαρμογή του προϋπολογισμού καθώς και την ολοκλήρωση μελέτης για την περιστολή των δαπανών για τα έτη 2013-2014 που θα αποτελέσει τη βάση για τη λήψη σχετικών αποφάσεων από την επόμενη κυβέρνηση», ανέφερε χτες ο Λ. Παπαδήμος, από την Κύπρο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Με στόχο να καλλιεργήσει φρούδες ελπίδες στα λαϊκά στρώματα, ώστε να γονατίσουν μπροστά στα νέα μέτρα και να στηρίξουν στις κάλπες τους εταίρους της συγκυβέρνησης, ο Λ. Παπαδήμος ισχυρίστηκε ότι «στο δεύτερο μισό του 2013 θα γίνουν εμφανή τα σημεία οικονομικής ανάκαμψης, και κατά τα επόμενα δύο χρόνια αναμένεται ότι θα είναι εφικτοί οι ρυθμοί ανάπτυξης της τάξης του 2,5% και 3%». Η «ανάκαμψη», που υπόσχεται ο πρωθυπουργός, θα στηριχθεί πάνω στα αποκαΐδια των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων που θα φέρει η εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου, με τα κέρδη να τα καρπώνεται το μεγάλο κεφάλαιο.

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε χτες ο πρωθυπουργός, μέχρι τις 20 Aπρίλη θα αποφασίσει το υπουργικό συμβούλιο για τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας να αναμένεται στις αρχές Σεπτέμβρη. Στη διάρκεια της συνάντησης με τον Δ. Χριστόφια, τέθηκε επί τάπητος η εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων υδρογονανθράκων, καθώς και η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ για την οριοθέτηση της ΑΟΖ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ