Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 7 Απρίλη 2012 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11228

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ
Το ρεαλιστικό που μπορεί να γίνει είναι ισχυρό ΚΚΕ - αδύνατα τα δυο κόμματα

ΣΕΛ.  8   -   9

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ για ανακούφιση υπερχρεωμένων νοικοκυριών

Η μεγάλη πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών πνίγεται από τραπεζικά δάνεια που δεν μπορεί να αποπληρώσει, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους κυριολεκτικά σε απόγνωση. Η ραγδαία αύξηση του τραπεζικού δανεισμού των λαϊκών οικογενειών είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που και πριν την κρίση ωθούσε σε ανεργία, φτώχεια, αδυναμία ικανοποίησης λαϊκών αναγκών. Η αδυναμία αποπληρωμής των δανείων οφείλεται στη δραστική συρρίκνωση των εισοδημάτων τους, αποτέλεσμα της κρίσης, της ανεργίας, της αντιλαϊκής πολιτικής φοροληστείας τους. Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ στοχεύει στην ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από την υπερχρέωση, με μετάθεση του βάρους της κρίσης στους τραπεζικούς ομίλους, προβλέποντας τη δραστική μείωση των χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τις τράπεζες.


ΣΕΛ.  3

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Αποφασιστικά για τη 48ωρη απεργία

Οι ναυτεργάτες, με πίστη στο δίκιο τους, με ασπίδα την έμπρακτη αλληλεγγύη της εργατικής τάξης, με την αποφασιστικότητα που ενισχύει η ολομέτωπη σύγκρουση με τους εφοπλιστές, τη συγκυβέρνηση, τους μηχανισμούς τους, προχωρούν στη μάχη της 48ωρης απεργίας.


ΣΕΛ.  13

Ωμή πολιτική καταστολή

Για τις εκτεταμένες άγριες επιχειρήσεις καταστολής ενάντια στις συγκεντρώσεις που έγιναν με αφορμή την αυτοκτονία του 77χρονου και που είχαν ως αποτέλεσμα μεταξύ άλλων και το σοβαρό τραυματισμό του προέδρου της Ενωσης Φωτορεπόρτερ, την αποκλειστική ευθύνη έχει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Η κυβέρνηση του κεφαλαίου, που έχει καταδικάσει το λαό στην εκτεταμένη ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και στην εξαθλίωση, βρίσκει αφορμές για να δείξει τον αντιδραστικό ταξικό χαρακτήρα της και με την κρατική καταστολή στέλνοντας εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Νομίζει ότι θα τρομοκρατήσει την εργατική τάξη, τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, προκειμένου να εμποδίσει την πάλη τους για την αναχαίτιση των μέτρων της που κάνουν κόλαση τη ζωή των λαϊκών οικογενειών, τον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής για τη σωτηρία του κεφαλαίου. Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση των δυνάμεων καταστολής. Για μια ακόμα φορά, αποδεικνύεται ότι όσο πιο βάρβαρη γίνεται η επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων, τόσο πιο ωμή γίνεται η καταστολή και η τρομοκρατία σε βάρος του λαού. Οι εργαζόμενοι πρέπει ενιαία να αντιμετωπίσουν πολιτικά και τα μέτρα και την καταστολή, τσακίζοντας πολιτικά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και αναδείχνοντας πανίσχυρο το ΚΚΕ.



ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Παιχνίδια εντυπώσεων και υποκρισία

ΣΕΛ.  10
ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ
«Θηλιά» 112 δισ. ευρώ στα νοικοκυριά

ΣΕΛ.  19
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Συμπεράσματα της κλαδικής απεργίας

ΣΕΛ.  14
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» - ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ
Ολος ο μηχανισμός στο πλευρό του Μάνεση

ΣΕΛ.  28
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΘΟΠΟΙΩΝ»
Συνεπής αγώνας με το ταξικό κίνημα

ΣΕΛ.  23
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΣ
Κλείνει παιδικούς σταθμούς

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για κλείσιμο παιδικών σταθμών που μεθοδεύει η εκλεγμένη με στήριξη ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγων δημοτική αρχή της Αθήνας, εξέλιξη που θα αφήσει εκτός εκατοντάδες ή και χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών, οδηγώντας νέα ζευγάρια σε αδιέξοδο.


ΣΕΛ.  11
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Κλιμάκωση των μέτρων μετεκλογικά

ΣΕΛ.  7
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Υποχρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης

ΣΕΛ.  12
Τέσσερις νεκροί από σύγκρουση ΙΧ και τρένου

ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ