Παρασκευή 6 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τίμησε τον κομμουνιστή Ν. Μπελογιάννη

Εκδήλωση την Κυριακή και στη γενέτειρά του, την Αμαλιάδα

Από την εκδήλωση που έγινε από την ΚΟ Βερολίνου του ΚΚΕ
Από την εκδήλωση που έγινε από την ΚΟ Βερολίνου του ΚΚΕ
Εκδήλωση με αφορμή την 60ή επέτειο της εκτέλεσης του Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του Δημήτρη Μπάτση, Νίκο Καλούμενο και Ηλία Αργυριάδη στο Γουδή, διοργάνωσε την Κυριακή 1 Απρίλη, η Κομματική Οργάνωση Βερολίνου του ΚΚΕ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μπροστά στο άγαλμα του Νίκου Μπελογιάννη, που είχε αναρτηθεί από τη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία προς τιμήν του σε προαύλιο χώρο της Ανώτατης Σχολής Τεχνολογίας και Οικονομίας του Βερολίνου.

Στη λιτή και συγκινητική εκδήλωση συμμετείχαν τόσο παλιότεροι σύντροφοι και αγωνιστές, όσο και νέοι μετανάστες στη Γερμανία, που εμπνέονται και διατηρούν τη φλόγα της πάλης που άναψαν κομμουνιστές, όπως ο Ν. Μπελογιάννης. Επιπλέον παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος (DKP).

Απαγγέλθηκαν ποιήματα, μεταξύ των οποίων «Ο άνθρωπος με το γαρίφαλο» του εξόριστου τότε Γιάννη Ρίτσου, που το έγραψε ανήμερα της εκτέλεσης του Μπελογιάννη. Εγινε ακόμα εκτενής αναφορά στην προσωπικότητα του ήρωα κομμουνιστή και τονίστηκε το σθένος του στην υπεράσπιση του μαρξισμού - λενινισμού, της πολιτικής του ηρωικού ΚΚΕ.

Αναδείχτηκε τέλος η ευθύνη κάθε ΚΚ να μελετά θεωρητικά ζητήματα του σοσιαλισμού, της διαμόρφωσης επαναστατικής στρατηγικής, να αντλεί διδάγματα από το μέτωπο με τον οπορτουνισμό και σε διεθνές επίπεδο. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφανιών από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

  • Η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, τιμώντας τα 60 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη, πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 8 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα, με ομιλήτρια την Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ