Παρασκευή 6 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Καταγγελία για ξυλοδαρμό από αστυνομικούς

Αγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς καταγγέλλει ότι δέχτηκε 18χρονος Ηρακλειώτης την προηγούμενη Κυριακή 1 Απρίλη, κατά τη διάρκεια προσαγωγής του ίδιου και ακόμα τεσσάρων φίλων του για εξακρίβωση των στοιχείων τους. Συγκεκριμένα, ξημερώματα Κυριακής αστυνομικοί προσήγαγαν στο Τμήμα Ηρακλείου συνολικά 5 νεαρούς - μεταξύ των οποίων και ο 18χρονος - οι οποίοι επέβαιναν σε αγροτικό αυτοκίνητο όταν αστυνομικοί τους σταμάτησαν για έλεγχο και τους προσήγαγαν για εξακρίβωση στοιχείων.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του 18χρονου και της οικογένειάς του, περίπου στις 5 π.μ. - αφέθηκαν ελεύθεροι από το Αστυνομικό Τμήμα με τον 18χρονο, όμως, από τη Δευτέρα το πρωί να μεταφέρεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου λόγω ξαφνικής επιδείνωσης της υγείας του. Μεταφέρθηκε στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στον πνεύμονα και στο πάγκρεας, ενώ την Τετάρτη υποβλήθηκε σε νέες εξετάσεις, και αποφασίστηκε η αεροδιακομιδή του στο «Τζάνειο», όπου και νοσηλεύεται, σύμφωνα με πληροφορίες με σοβαρή ζημιά στο πάγκρεας, τον έναν πνεύμονά του να υπολειτουργεί, πλευρά σπασμένα, δύο μεγάλα αιματώματα στο συκώτι και έχει χτυπηθεί στο επινεφρίδιο.

Η οικογένεια του 18χρονου ισχυρίζεται ότι όλα αυτά οφείλονται σε ξυλοδαρμό από αστυνομικούς, ενώ από τη μεριά της η Αστυνομία αρνείται κάθε εμπλοκή. Η οικογένεια του νεαρού κατέθεσε στον εισαγγελέα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τον ξυλοδαρμό. Την ίδια στιγμή ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης διέταξε τη διενέργεια επείγουσας έρευνας για την υπόθεση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ