Πέμπτη 22 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπουργικό σήμερα με δύο πολυνομοσχέδια

Συνάντηση με το νέο υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη, μετά την ορκωμοσία του, είχε χτες Λ. Παπαδήμος, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου θα εγκριθούν τα δυο πολυνομοσχέδια, με μέτρα εφαρμοστικά του νέου μνημονίου. Στα πολυνονομοσχέδια θα συγχωνευθούν συνολικά 8 νομοσχέδια και πλήθος τροπολογιών.

Το πρώτο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης περιέχει σειρά φιλομονοπωλιακών διατάξεων «για τη διευκόλυνση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την παροχή κινήτρων για να τονωθεί η ανάπτυξη». Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει το άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων, τη νομοθέτηση μέτρων για την ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας», ρυθμίσεις για το καθεστώς των τηλεπικοινωνιών, την απελευθέρωση του ωραρίου των πρατηρίων υγρών καυσίμων και την απελευθέρωση των τεχνικών επαγγελμάτων.

Το δεύτερο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, θα έχει βασικό θέμα την απελευθέρωση «της αγοράς των ταξί» και μια σειρά από φορολογικές ρυθμίσεις, τελωνειακές διατάξεις του υπουργείου Οικονομικών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ