Πέμπτη 22 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ: «Πρώτος μισθός ως 293 μεικτά για μερική απασχόληση (...) η αμοιβή για νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών διαμορφώνεται στα 255,47 ευρώ για εργαζόμενους με τετράωρη απασχόληση» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗ: «Η ΠΝΟ έβαλε φρένο στην πλήρη διάλυση που θα επέφερε η διαφαινόμενη - και σχεδόν σίγουρη - μεγάλη σύγκρουση ναυτεργατών, αγροτών και κατοίκων της νησιωτικής χώρας. Η χθεσινή εξέλιξη είναι ελπιδοφόρα για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, αναγκαίας όσο ποτέ άλλοτε στα χρόνια της Μεταπολίτευσης" (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΟΥ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΗ: «Η «κρίση» (...) ανοίγει δρόμους για νέες συλλογικές δράσεις, που παίρνουν τη μορφή κινημάτων αλληλεγγύης, τα οποία φτάνουν ακόμα και σε πιο ώριμες πρωτοβουλίες "κοινωνικής οικονομίας" (...) ενεργοποιεί τις μεγάλες δυνάμεις της κοινωνίας των πολιτών (...) Αυτά βέβαια, όχι για να βρει "άλλοθι" ή να αποποιηθεί το κράτος των κοινωνικών ευθυνών του. Αλλά για να ανασυγκροτηθεί ένα πιο ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό δίκτυο κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης (...) με προοπτική όμως μια ολική αναθεώρηση του κοινωνικού πλαισίου της χώρας προς το καλύτερο» (ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ).

ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ: «Η κοινή γνώμη θα εντυπωσιαζόταν αν καταλάβαινε πόσο κοντά είναι οι απόψεις κάποιων αγανακτισμένων πολιτών με τις απόψεις ορισμένων αγανακτισμένων στελεχών διεθνών οργανισμών που μας έχουν πια καταλάβει πλήρως (...) Ξέρετε τι λένε στο τέλος της ημέρας; Πως η Ελλάδα θα βγει από την κρίση μόνο όταν λύσει το πολιτικό της πρόβλημα, όταν, δηλαδή, εμείς πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας, όταν επιλέξουμε σοβαρούς και έντιμους ανθρώπους για τα κρίσιμα πόστα» (ο Α. Παπαχελάς στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ