Πέμπτη 22 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απαιτούν θυσίες απ' το λαό για τα κέρδη του κεφαλαίου...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ περικοπές 11 δισεκατομμυρίων, τις φτάσανε στα 14 δισεκατομμύρια και τώρα μιλάνε για 16 δισεκατομμύρια ευρώ! Υποθέτουμε πως μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε ξεπεράσει τα 20 δισ.

Αλλά ...κανένα πρόβλημα, τι τους νοιάζει αν ο ελληνικός λαός έχει λιγότερα σχολεία, νοσοκομεία ή μικρότερες συντάξεις. Μικρό το κακό προκειμένου να επιτευχθεί η δημοσιονομική ισορροπία.

Πέντε - δέκα δισεκατομμύρια δεν είναι τίποτε μπροστά στο να προστατευθούν τα εκατοντάδες δισ. των κερδών των πολυεθνικών εταιρειών και φυσικά τα κέρδη της «δικής μας» εγχώριας πλουτοκρατίας.

Αλλωστε, μόνο 7 δισεκατομμύρια «χαρίσανε» προχτές με μια ...τροπολογία λίγο πριν τα μεσάνυχτα στον Τ. Νταλάρα και την παρέα του γιατί μας έκαναν τη χάρη να ασχοληθούν με το ελληνικό χρέος και να κερδίσουν από το περίφημο PSI.

Γενικά τους αρέσει να ...παίζουν με τα δισεκατομμύρια, αρκεί να τα στρέφουν συνεχώς στην ίδια κατεύθυνση. Να τα στερούν από το λαό και να τα δίνουν στους κεφαλαιοκράτες.

ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ στηρίζουν ασυζητητί, όπως μάθαμε, το πρόγραμμα ανάπλασης του κέντρου της Αθήνας για να γίνει, λένε, η πόλη ομορφότερη και να αναβαθμιστεί.

Βεβαίως, προσπέρασαν τη λεπτομέρεια του ότι για την υποβάθμισή του φταίνε κάποιες πολιτικές και συγκεκριμένα αυτές που ασκούν και οι δυο τους σήμερα ή άσκησε χτες ο συνεταίρος τους το ΠΑΣΟΚ.

Επειδή όμως δύσκολα θα μας πείσουν για τις ...αισθητικές τους αγωνίες ή για το άγχος τους σχετικά με το πώς νιώθουν οι κάτοικοι της πόλης, μάλλον αλλού πρέπει να πάει το μυαλό μας.

Πού αλλού εκτός από τις μελετητικές και κατασκευαστικές εταιρείες που θα εμπλακούν στην υπόθεση... Αλλωστε, ξέρουμε πολύ καλά πώς γίνονται αυτές οι δουλειές στην Ελλάδα.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ