Πέμπτη 15 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Σε υπολειτουργία οδηγείται το νοσοκομείο

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Απ. Νάνου

Επίσκεψη στο νοσοκομείο Καρδίτσας πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Απ. Νάνο, βουλευτή Μαγνησίας του Κόμματος, όπου είχε συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου, το ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων και των ιατρών, καθώς και με τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ κι έκανε περιοδεία σε χώρους του Νοσοκομείου.

Οπως αποδείχτηκε από τις συζητήσεις που είχε η αντιπροσωπεία με εργαζόμενους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο είναι πολλά και κάθε άλλο παρά καλά είναι τα πράγματα, όπως ισχυρίζεται, κατά καιρούς σε συνεντεύξεις του, ο διοικητής του.

  • Ο οργανισμός προβλέπει 330 κλίνες, αλλά το νοσοκομείο θα λειτουργεί με 260 κλίνες, με αποτέλεσμα να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει περισσότερο ο χρόνος αναμονής. Εχουν, ήδη, καταργηθεί 43 οργανικές θέσεις στο νοσοκομείο, αλλά και 9 στα Κέντρα Υγείας (3 στις Σοφάδες, 4 στον Παλαμά, 1 στο Μουζάκι) και 6 στην ΕΠΑΣ βοηθών στο Νοσοκομείο, ενώ είναι υπό κατάργηση ακόμα 80 οργανικές θέσεις.
  • Λείπουν 2 παιδίατροι, το Ακτινολογικό λειτουργεί με 7 από τους 11 βοηθούς ακτινολόγων που χρειάζονται και η απογευματινή βάρδια λειτουργεί με 1. Στο Μικροβιολογικό ο προϋπολογισμός από 12 εκατομμύρια το 2011 θα πάει στα 5 εκατομμύρια, ενώ υπάρχει και έλλειψη αντιδραστηρίων. Στο Οφθαλμολογικό σταμάτησαν τα χειρουργεία λόγω έλλειψης υλικών. Από τον περασμένο Δεκέμβρη δεν λειτουργεί η μαγνητική τομογραφία.
  • Η δαπάνη για τις εφημερίες των εργαζομένων μειώθηκε με αποτέλεσμα να παραμένουν απλήρωτα τα νυχτερινά και Σαββατοκύριακα των εργαζομένων από τον περασμένο Νοέμβρη, και σαν να μη φτάνει αυτό, λόγω έλλειψης προσωπικού καλούνται να κάνουν 2 ειδικότητες π.χ. υδραυλικός και μηχανοτεχνίτης, αλλά και να μην παίρνουν τα ρεπό που τους χρωστάνε.

Μετά την περιοδεία, ο βουλευτής του ΚΚΕ έδωσε συνέντευξη Τύπου, στην οποία αναφέρθηκε στα προβλήματα του νοσοκομείου και τόνισε ότι με το νομοσχέδιο που ψήφισε η συγκυβέρνηση, γκρεμίζει ένα μεγάλο μέρος των δημοσίων παροχών που είχαν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους στην Υγεία και την Πρόνοια κι, ουσιαστικά, ανατρέπει ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα αυτών των υπηρεσιών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ