Πέμπτη 15 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Δυναμικά για τη σύμβαση κόντρα στην τρομοκρατία

Δυνατά και με αποφασιστικότητα συνεχίζουν οι εργαζόμενοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης την απεργιακή μάχη για την ανανέωση της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2012, σε όσες επιχειρήσεις δεν έχουν υπογράψει, κουρελιάζοντας, όπως έκαναν και χτες, κάθε προσπάθεια των εργοδοτικών Ενώσεων να ανακόψουν τον αγώνα τους, επιστρατεύοντας μέχρι τους «Ράμπο» του Λιμενικού, τους οποίους η συγκυβέρνηση έχει θέσει στην υπηρεσία τους. Χτες η μάχη για τη Σύμβαση μεταφέρθηκε μπροστά στις σκάλες του επισκευαζόμενου δεξαμενόπλοιου «AEGEAN BRIGE I», όπου μία από τις εργολαβικές επιχειρήσεις, αυτή του εργολάβου Καλαμπόκα, μέλους του προεδρείου της εργοδοτικής Ενωσης Μηχανουργών, είναι από τις ελάχιστες (πέντε περίπου) που αρνείται να υπογράψει τη Συλλογική Σύμβαση.

Οι εργαζόμενοι του συνεργείου, συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία τους και έχοντας στο πλευρό τους τις ομάδες περιφρούρησης, έμειναν μπροστά στις σκάλες του πλοίου δίνοντας την απάντηση στις απειλές του εργολάβου Καλαμπόκα, «αν δεν πάτε τώρα για δουλειά απολύεστε»! Δεν έκαναν πίσω ούτε όταν στη Ζώνη έφτασαν δύο μικρά πούλμαν με άντρες των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού, έτοιμοι για «επέμβαση».

Να σημειωθεί ότι με απαίτηση των εργοδοτικών Ενώσεων έχει εκδοθεί εισαγγελική παραγγελία από τα μέσα του Φλεβάρη για την παρέμβαση των κατασταλτικών δυνάμεων όποτε γίνεται «παρακώλυση των εργασιών» από συνδικαλιστές. Τρεις παραστάσεις διαμαρτυρίας έχουν γίνει μέχρι τώρα στον προϊστάμενο Εισαγγελίας Πειραιά από τα σωματεία της Ζώνης και το ΠΑΜΕ, για να αρθεί η εισαγγελική παραγγελία που χτυπάει το δικαίωμα στην απεργία, όμως παραμένει σε ισχύ.

Η απεργία στο συνεργείο Καλαμπόκα θα συνεχίζεται. Οπως συνεχίζεται και η απεργία των ηλεκτροτεχνιτών στη ΖΗΜΕΝΣ, τη μοναδική στις 10 επιχειρήσεις στα Ναυπηγεία Ελευσίνας που δεν έχει υπογράψει τη σύμβαση.

Ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, ανέφερε στον «Ρ»: «Ο αγώνας αυτός, επειδή στηρίζεται στην τεράστια συσπείρωση εργαζομένων - ανέργων στα ταξικά συνδικάτα, στην απόφαση των ίδιων των εργατών, μέσα από γενικές συνελεύσεις, μαζικές συσκέψεις, να δείξουν ανυπακοή στην κυρίαρχη πολιτική που προωθεί τη μετατροπή μας σε σύγχρονους σκλάβους του 21ου αιώνα, έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τη συγκυβέρνηση και την εργοδοσία. Σε κοινό μαύρο μέτωπο, όπως φαίνεται από την εισαγγελική παραγγελία και την παρουσία των δυνάμεων καταστολής, προσπαθούν να υλοποιήσουν τις αντιλαϊκές αποφάσεις τους, χωρίς να τα καταφέρνουν. Η επιχείρησή τους προσκρούει στο τείχος της συνειδητής, ταξικής πάλης που αναπτύσσουν οι εργάτες της Ζώνης. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αναπτύξουν δράση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, να γίνει όλη Ελλάδα μια Χαλυβουργία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ