Τετάρτη 7 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στη Βουλή το κατασταλτικό πλέγμα με παραστρατιωτικούς

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του Κόμματος Σπ. Χαλβατζής

Επίκαιρη Ερώτηση στον υπουργό Εθνικής Αμυνας για τη διαμόρφωση ενός κατασταλτικού μηχανισμού από στρατιωτικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής. Στην Ερώτηση σημειώνεται:

«Επεκτείνεται και στην Ελλάδα η οικοδόμηση ενός πολύμορφου, επικίνδυνου κατασταλτικού μηχανισμού από στρατιωτικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις στη βάση του ΝΑΤΟικού δόγματος για την αντιμετώπιση των λεγόμενων "ασύμμετρων απειλών", για το χτύπημα του εργατικού, λαϊκού κινήματος. Σ' αυτή την κατεύθυνση όπως έχει δημοσιοποιηθεί, χωρίς να αμφισβητηθεί, οργανώνεται άσκηση στο πλαίσιο "Σχολείο Προχωρημένης εκπαίδευσης Αμυνας - Φρούρησης", η οποία θα ξεκινήσει στις 12 Νοέμβρη του 2012.

Ταυτόχρονα, προετοιμάζεται να γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 12-18 Μάρτη σεμινάριο για εκπαίδευση ιδιωτών - παραστρατιωτικών με αντικείμενο την «άμυνα εκ του σύνεγγυς» που διοργανώνεται από την «NNK Group», μια εταιρεία ιδιωτικού στρατού. Το σεμινάριο στο οποίο θα συμμετέχουν και στελέχη των βρετανικών ειδικών δυνάμεων SAS «αποσκοπεί στην προετοιμασία των συμμετεχόντων για επιχειρήσεις υψηλής έντασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου σε ολόκληρο τον κόσμο». Οι ασκούμενοι δε θα είναι στρατιωτικοί αλλά ιδιώτες γεγονός που παραπέμπει σε διαδικασίες στρατολόγησης «εθελοντών» για ιδιωτικούς στρατούς.

Είναι ενδεικτικό ακόμη πως το εν λόγω σεμινάριο περιλαμβάνει «αξιολόγηση απειλών, επισκέψεις σε τοποθεσίες, σχεδιασμός διαφορετικών φάσεων επιχειρήσεων, ασκήσεις προστασίας στατικών και κινούμενων στόχων, προστασία αυτοκινητοπομπών, τηλεπικοινωνίες ναυτιλίας, ενημέρωση για αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (IED), τεχνικές αντιμετώπισης ενεδρών, εκπαίδευση πάνω στη διαχείριση προσωπικού και άλλα». Το παραπάνω πλαίσιο έρχεται να εναρμονισθεί με την ενεργοποίηση διαφόρων παραστρατιωτικών ομάδων που φέρουν τη σφραγίδα των «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων», η συνδρομή των οποίων θεσμοθετείται μέσω του μνημονίου περί συμμετοχής της Ελλάδας στο «Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ (NSCC)».

Γίνεται φανερό πως το πλαίσιο αυτό είναι ενταγμένο στη νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ και την ένταση της καταστολής στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης για την αντιμετώπιση της εργατικής λαϊκής πάλης που δυναμώνει και εναντιώνεται στην καπιταλιστική βαρβαρότητα». Με βάση τα παραπάνω, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό για το «πώς τοποθετείται η κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ