Τετάρτη 7 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πανεργατικός ξεσηκωμός ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης

Σε πανεργατικό ξεσηκωμό ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα που καταδικάζουν τη νεολαία καλεί η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας με αφορμή τις τεράστιες μειώσεις μισθών για όλους τους νέους εργαζόμενους που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση.

Η σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση δίνει το πράσινο φως στους μεγαλοεπιχειρηματίες να γενικεύσουν τους μισθούς των 511 ευρώ μεικτά για όλους τους νέους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, είτε καλύπτονταν από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση, είτε από τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας.

Θέλουν να επιβάλλουν με τη βία την εργασιακή ζούγκλα για το σύνολο των νέων εργαζομένων κάτω των 25 ετών που, με βάση τα δικά τους στοιχεία, αγγίζουν τους 175.000. Τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα για τους νέους που δουλεύουν ανασφάλιστοι. Βέβαια και μετά τα 25 τους χρόνια, οι νέοι εργαζόμενοι δε θα ζουν "ζωή χαρισάμενη".

Καλούμε τις νέες και τους νέους εργαζόμενους να στηριχθούν στο ΠΑΜΕ, να οργανωθούν τώρα στα σωματεία τους. Αφοβα να εμποδίσουν κάθε μείωση στους μισθούς, είτε με ατομικές συμβάσεις, είτε με πρωτοβουλία των ξεπουλημένων ηγεσιών των σωματείων. Να διεκδικήσουν αυξήσεις στους μισθούς με βάση τις σύγχρονες εργατικές λαϊκές ανάγκες.

Κανένας νέος να μην υποχωρήσει στις πιέσεις των εργοδοτών και των μηχανισμών τους. Απέναντι στον πόλεμο που έχουν κηρύξει στην εργατική τάξη, στις λαϊκές οικογένειες, να συναντήσουν ένα αδιαπέραστο τείχος που θα βασίζεται στους καθημερινούς αγώνες στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στις σχολές και τα σχολεία.

Αυτός είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης. Εκμετάλλευση, ανεργία, φτώχεια, βαρβαρότητα! Καμία ανοχή, κανένας συμβιβασμός με αυτό το απάνθρωπο σύστημα.

Εμπιστευτείτε το ΚΚΕ. Οι νέες και νέοι εργαζόμενοι έχουν συμφέρον από την ισχυροποίηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Για να δυναμώσει το κύμα παρεμπόδισης της αντιλαϊκής πολιτικής, να διαμορφωθεί η μεγάλη εργατική λαϊκή συμμαχία της αντεπίθεσης και της ανατροπής για τη λαϊκή εξουσία, για το Σοσιαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ